sv.phhsnews.com


sv.phhsnews.com / Snapchats nya kartfunktion, förklarad (och hur du inaktiverar den)

Snapchats nya kartfunktion, förklarad (och hur du inaktiverar den)


Snapchat rullar ut funktioner i en otrolig takt. Några av dem är fina tweaks, som att lägga till röstfilter. Andra, som Snap Map, är ärligt ganska farliga. Låt oss titta på vad den nya snap-kartan är, vad är fel med det, och viktigast av allt, hur du inaktiverar det.

Vad är Snap Map?

Snap Map är en ny funktion i Snapchat som delar din plats med dina vänner . Till skillnad från de flesta platsbaserade funktioner ger Snap Map inte en allmän plats, den visar exakt var du är. Det visar inte att jag är i Dublin, Irland; det visar dig var mitt hus är. Zooma in tillräckligt nära i bilden nedan och du kan träna exakt var jag bor.

Om du har Snap Map aktiverad, uppdateras din position varje gång du öppnar Snapchat. Gå till jobbet och öppna Snapchat där? Nu vet alla var du jobbar. Gå över till ett vänners hus för drycker och skicka ett Snap? Ja, alla dina vänner vet var de bor nu också.

Självklart är den här funktionen en mardröm för integritet, och vi kan inte rekommendera dig att använda den.

Så här inaktiverar du Snap-karta

Tack och lov är Snap Map t aktiveras som standard. När du öppnar Snapchat efter att appen har uppdaterats får du en demo av den nya funktionen och uppmanas att slå på den. Om du inte redan har det, gör du inte.

Om du slår på den ur nyfikenhet, bör du verkligen stänga av den. Så här.

Öppna Snapchat. På huvudskärmen gör du två fingrar som om du zoomar ut i en vanlig kartapp. Detta leder dig till Snap Map.

Tryck på Gear-ikonen längst upp till höger på skärmen för att komma till Inställningar.

Tryck på knappen bredvid Ghost Mode för att stänga av platsdelning. Du kan fortfarande se alla dina vänners platser, vilket är riktigt konstigt, men åtminstone kommer du inte att sända din plats till dem.

Snap Map-funktionen har redan fått mycket bakslag, så jag skulle inte bli förvånad om den var radikalt ändrad eller borttagen i en framtida uppdatering. Innan det händer är det bästa att göra som att det inte existerar. Om du är förälder bör du noga kontrollera att dina barn inte har det aktiverat.


Hur man klickar på ClearType i Windows för bättre skärmläsbarhet

Hur man klickar på ClearType i Windows för bättre skärmläsbarhet

ClearType är teckensnittsutjämningsteknologi inbyggd i Windows för att göra texten mer läsbar på LCD-skärmar. Om din text ser lite suddig ut, kan tweaking dina ClearType-inställningar definitivt hjälpa. Det finns några problem som kan orsaka ringa blurriness. Till att börja med bör du alltid använda din bildskärms inbyggda upplösning.

(how-top)

Låsa ner TeamViewer för mer säker fjärråtkomst

Låsa ner TeamViewer för mer säker fjärråtkomst

TeamViewer är ett bra gratis program, oavsett om du vill komma åt din dator från fjärran eller hjälpa vänner och släktingar med datorn. Men dess standardinställningar är anmärkningsvärt osäkra, istället för att underlätta användarvänligheten. Så här låser du ner TeamViewer så att du kan utnyttja funktionerna utan att öppna dig själv för att attackera.

(how-top)