sv.phhsnews.com


sv.phhsnews.com / Så enkelt delar du ditt Wi-Fi-lösenord med din iPhone och iOS 11

Så enkelt delar du ditt Wi-Fi-lösenord med din iPhone och iOS 11


Om en vän eller familjemedlem kommer över till ditt hus och vill hoppa på ditt Wi-Fi-nätverk, kan iOS 11 har gjort det enklare att dela ditt Wi-Fi-lösenord med mycket liten friktion. Så här gör du det.

RELATED: Vad är nytt i iOS 11 för iPhone och iPad, tillgängligt nu

Normalt när en vän vill komma åt ditt hem Wi-Fi berättar du dem lösenordet och de skriv in den på sin enhet. Det här är inte lätt om ditt lösenord är säkert (och därmed svårt att komma ihåg och skriva). Lyckligtvis tar IOS 11 hand om det, men det finns några krav:

  • Användaren måste ha en Mac eller IOS-enhet som kör MacOS High Sierra eller IOS 11.
  • Användaren måste vara i dina kontakter lista.
  • Bluetooth måste vara aktiverat på båda enheterna.
  • Enheten måste vara ansluten till ditt Wi-Fi-nätverk innan du kan dela lösenordet.

Med allt som är upprättat och redo att gå, så här gjort.

Först och främst, se till att din iPhone är vaken och olåst. Sedan har den andra personen gått till Inställningar> Wi-Fi och välj Wi-Fi-nätverket för att få fram lösenordsprompten.

Kom nära den andra användaren så att de två enheterna kan kommunicera med varandra. Det använder Bluetooth, så du behöver inte vara direkt bredvid varandra - i samma rum borde fungera bra. När lösenordsprompten visas på användarens enhet visas en popup på din iPhone om du vill dela Wi-Fi-lösenordet med dem. Tryck på "Dela lösenord".

Om den här popupen inte visas först, låsa din iPhone och låsa upp den igen. Det ska dyka upp den tiden.

Om du använder en Mac för att dela lösenordet med någon annan får du en anmälningsbanner uppe i det övre högra hörnet. Klicka på "Dela" för att godkänna det.

När du har godkänt delningen av ditt Wi-Fi-lösenord, fylls det automatiskt in på sin egen enhet och ansluts till ditt Wi-Fi-nätverk. Det är det!


Så här rensar du privata data automatiskt när du stänger din webbläsare

Så här rensar du privata data automatiskt när du stänger din webbläsare

Webbläsare sparar vanligtvis din privata datahistorik, cookies, sökningar, hämtningar och mer - och bara raderar det när du frågar. Om du ständigt rensar den, kan du få en webbläsare automatiskt att radera privata data när du stänger den. Observera att om du ställer in webbläsaren för att automatiskt rensa dina cookies när du stänger den måste du logga in på webbplatser du använder varje gång du öppnar webbläsaren.

(how-top)

Så här uppdaterar du ditt Google Play-musikbibliotek och hittar dina saknade spår

Så här uppdaterar du ditt Google Play-musikbibliotek och hittar dina saknade spår

En av Google Play Musics styrkor, förutom det muntliga träningspasset du får från det långa namnet, är att du kan ladda upp din egen musik, följ podcaster och synkronisera alla dina låtar och spår över alla enheter. Ibland tar Play Music ett tag för att räkna ut att du har laddat upp nya låtar eller att det finns nya episoder av dina favorit podcasts.

(how-top)