sv.phhsnews.com


sv.phhsnews.com / Så här återställer du skrivbordet och dokumenten efter att du avaktiverat iCloud-synkronisering i MacOS Sierra

Så här återställer du skrivbordet och dokumenten efter att du avaktiverat iCloud-synkronisering i MacOS Sierra


En ny funktion i MacOS Sierra låter dig synkronisera filer från skrivbordet och dokumentmappen till iCloud så att du kan komma åt dem på hela din enhet. Men om du gick för att inaktivera den här funktionen tar den bort från din dator. Frukt inte, men: de här filerna finns fortfarande. De flyttades helt enkelt från skrivbordet och dokumentmappen och lämnades i iCloud Drive.

Dessa filer lagras på två olika platser: På skrivbordet (eller i dokumentmappen) och i iCloud Drive. Om du tar bort en fil från skrivbordet eller dokumenten raderas också kopian som lagras i iCloud Drive.

Men när du avaktiverar skrivbords- och dokument iCloud Drive-synkronisering tar macOS automatiskt bort filerna från dessa två platser och baralagra dem i iCloud Drive. Detta verkar lite bakåt för hur det ska fungera, så om du funderar på att inaktivera den här funktionen, så här får du dina filer tillbaka till skrivbordet och dokumentmappen.

För att komma åt den här inställningen öppnar du Systeminställningar och Klicka sedan på "iCloud".

Till höger om "iCloud Drive" klickar du på "Alternativ".

Avmarkera rutan bredvid "Skrivbord och dokumentmappar"

Du kommer att få en popup varnar dig om att dessa filer bara lagras i iCloud Drive om du inaktiverar skrivbords- och dokumentsynkronisering. Fortsätt och klicka på "Stäng av".

Filer på skrivbordet och i dokumentmappen kommer att tas bort och placeras i iCloud Drive, som automatiskt öppnas efter att du klickat på "Stäng av", så att dessa filer inte försvinner och blir raderad, men flyttas helt enkelt till iCloud Drive exklusivt.

Öppna sedan mappen iCloud Drive på din Mac och du kommer att se två mappar som heter "Desktop" och "Documents". Det finns var dina filer försvunnit.

Öppna varje mapp upp och dra och släpp sedan filerna till skrivbordet samtidigt som du håller ned kommandotangenten eller kopierar och klistrar in dem och tar bort dem som fortfarande är lagrade i iCloud Drive .

Återigen är det lite konstigt att macOS automatiskt tar bort filerna från skrivbordet och dokumentmappen och lägger dem bara i iCloud Drive. De flesta användare skulle tro att efter att deaktivera synkroniseringen av iCloud Drive skulle deras filer faktiskt tas bort från iCloud Drive och flyttas till deras skrivbord och dokumentmapp för att lagras lokalt, men det är faktiskt tvärtom ... för någon udda orsak.


AutoFit-kolumnbredder och radhöjder i Excel

AutoFit-kolumnbredder och radhöjder i Excel

Excels rutnät-utseende kan vara statiskt ibland utan möjlighet att skapa anpassade gränssnitt för att matcha behoven hos de data som lagras i ett kalkylblad. Även om detta är viss i viss utsträckning har Microsoft byggt in i Excel möjligheten att omedelbart anpassa kolumnbredder och radhöjder för att matcha storleken på data i cellerna.Lär dig hu

(How-to)

Hur man torkar enheter från Windows, Mac eller en startbar disk

Hur man torkar enheter från Windows, Mac eller en startbar disk

Oavsett om du släpper på en dator eller avyttrar en USB-enhet, är det en bra idé att torka om den här enheten om Det fanns någonsin känsliga, okrypterade data på den. Detta kommer att hindra någon från att använda deleted-fil-återvinning verktyg för att återställa känsliga data från denna enhet. Du bör nog använda fullständig diskkryptering i stället för att torka diskar efteråt så här.

(how-to)