sv.phhsnews.com


sv.phhsnews.com / Så här aktiverar du automatisk aktivering och autonperioder i MacOS Sierra

Så här aktiverar du automatisk aktivering och autonperioder i MacOS Sierra


Om du regelbundet använder Apple Mail, Word eller någon annan applikation där du skriver mycket, kommer MacOS Sierra med några nya alternativ: auto-kapitalisering och auto-perioder. Du måste bara aktivera dem manuellt.

Dessa alternativ finns redan i iOS, så om du använder en iPhone eller iPad är du redan bekant med automatisk kapitalisering och auto-perioder.

För att aktivera automatisk aktivering och auto -perioder i macOS Sierra öppnar du först Systeminställningarna och klickar på "Tangentbord".

Klicka på fliken "Text" i tangentbordets inställningar. I det övre högra hörnet ser du de två alternativen, "capitalize words automatically" och "add period with double space". Kontrollera antingen eller båda alternativen om du vill aktivera dem.

Automatisk kapitalisering är lätt att förstå. Det betyder att i början av varje mening, eller när du använder ett eget substantiv, kommer macOS automatiskt att kapitalisera det ordet. Auto-period-funktionen innebär att varje gång du dubbelrum i slutet av en mening kommer macOS att infoga en period.

Dessa alternativ är avstängda som standard eftersom de flesta kan hantera aktivering och perioder själva. Men om du vill se till att din Mac letar efter dig, kanske du vill ha dem på.


Hur man blockerar personer från att skriva på din Facebook-tidslinje utan att älska dem

Hur man blockerar personer från att skriva på din Facebook-tidslinje utan att älska dem

Facebook gör det enkelt och roligt att hålla kontakten med vänner och familj och se vad de ska göra. Om du har en vän eller en familjemedlem som skickar oönskade innehåll till din tidslinje kan det dock vara irriterande och eventuellt störande. Oroa dig inte, du behöver inte vänta på dessa personer eller tillgripa att ta bort ditt Facebook-konto .

(how-to)

Hur

Hur "Trusted Devices" fungerar på Windows 10 (och varför behöver du inte lita på den här datorn)

Windows 8 bad dig att "Lita på den här datorn" när du loggade in med ett Microsoft-konto. Detta meddelande är borta i Windows 10, ersatt med ett nytt "Trusted Devices" -system som fungerar annorlunda. Hur "Lita på den här datorn" Arbetad på Windows 8 I Windows 8 ser du ett meddelande som ber dig att "Lita på den här datorn" efter att du loggat in med ditt Microsoft-konto.

(how-to)