sv.phhsnews.com


sv.phhsnews.com / Hur man manuellt lägger till eller tar bort Wi-Fi-nätverk från OS X

Hur man manuellt lägger till eller tar bort Wi-Fi-nätverk från OS X


Ett av de saker som OS X gör är att spara varje Wi-Fi-nätverk som du ansluter till. Det här är bra om du går från Wi-Fi-nätverk till Wi-Fi-nätverk och inte vill skriva in dina uppgifter varje gång, men det har en nackdel.

För en, om du ansluter till ett nätverk med ett vanligt namn, till exempel "xfinitywifi", kan din dator ansluta till det nätverket när det är tillgängligt.

Ett annat exempel kan vi säga att ditt nätverk inte är omedelbart tillgängligt och du har anslutit till ett annat nätverk över gatan. Men det nätverkets signal är svag och även om du kan ansluta till det, blir det frustrerande långsamt. Dessutom kan du även inse omedelbart vad som har hänt så att du inte förstår varför din Internetåtkomst är så darned långsam.

Idag vill vi visa dig hur du lägger till och tar bort Wi-Fi-nätverk på OS X så att dessa snälla av situationer uppstår inte. Dessutom är det mycket tillrådligt att du går igenom och beskär ditt sparade nätverk från tid till annan, så om du har en massa gamla i listan, så kan det vara dags att städa huset.

Ta bort nätverk

För att börja öppna först nätverksinställningarna och klicka på knappen "Avancerad".

Med den öppna panelen öppen, se till att du är på fliken Wi-Fi och välj det nätverk som du inte längre använder och klicka på " - "knappen.

Om du vill välja flera nätverk samtidigt, håll" Kommandotangenten "och klicka på varje nätverk du vill radera.

En varningsdialog visas och frågar dig om du vill bekräfta, klicka på" Ta bort " för att radera nätverket från din sparade lista.

Vi rekommenderar igen att du går igenom och ger dina sparade nätverk en bra rengöring från tid till annan.

Lägga till nätverk

Lägga till nätverk, till exempel om du behöver lägga till Ett doldt nätverk är lika enkelt som att klicka på "+" och ange nödvändig information.

Du måste ange SSID eller nätverksnamn och välj typ av säkerhet (WEP, WPA / WPA2, etc.).

När du ansluter till det här nätverket måste du ange ett lösenord (om nätverket har säkerhet). Eftersom du har skrivit in nätverket manuellt kommer det redan att sparas, men nu vet du hur du tar bort det.

Du kanske har märkt i tidigare skärmdumpar att du kan dra nätverk i den ordning du föredrar, vilket innebär att om du gör Om du har flera nätverk sparat och du inte vill radera någon, kan du omorganisera dem, som vi diskuterar i större utsträckning i den tidigare artikeln.

Obs! Vi har också pratat om hur man manuellt tar bort sparade nätverk från en Windows 8.1-dator om du också använder den plattformen.

Om du har några frågor eller kommentarer som du vill bidra till den här artikeln, vänligen lämna din feedback i vårt diskussionsforum.


Så här manuellt lägger du till ett foto i en kontakt på en iPhone eller iPad

Så här manuellt lägger du till ett foto i en kontakt på en iPhone eller iPad

Den tråkiga grå cirkeln kan ge dig en liten indikation på vem du ringer eller textar, men skulle inte det var trevligt om alla dina iPhone kontakter hade bilder att gå med dem? Så här manuellt lägger du till en bild i en kontakt. RELATED: Hur döljer du kontaktfoton i meddelanden på iPhone Om du är vänner med någon på Facebook, läggs deras kontaktuppgifter och foton automatiskt till till deras kontaktkort på din telefon.

(how-to)

Så här lagrar du alla dina foton och videoklipp i molnet

Så här lagrar du alla dina foton och videoklipp i molnet

Nyligen hade jag några vänner över och de berättade för mig hur de lagrar alla sina foton och videoklipp på sin dator eller telefon och gör inte ens regelbundna lokala säkerhetskopior till USB-skivor eller externa hårddiskar. Det här är definitivt riskabelt, vilket är anledningen till att jag anser att det är viktigt att hålla en uppsättning av alla dina bilder och videoklipp online i molnet.Ladda upp bild

(How-to)