sv.phhsnews.com


sv.phhsnews.com / Så här stänger du av Facebook-spårarens positionsspårning (om den är på)

Så här stänger du av Facebook-spårarens positionsspårning (om den är på)


Det verkar som om alla spårar vår plats nu. Inte överraskande kan Facebook Messenger också överföra en betydande mängd information om din platsaktivitet. Om du använder Messenger kan du se till att den inte rapporterar din plats till andra.

Vi vet att Google gör det, och om du använder en Apple-enhet måste du aktivera positionsspårning för vissa funktioner och appar att fungera korrekt. I princip har alla bärbara enheter eller moderna operativsystem platsorienterade funktioner bakade in i den. Även din webbläsare använder din plats för att leverera resultat som är specifika för var du bor.

RELATERAD: Googles positionshistorik registrerar fortfarande alla dina flyttningar

Facebook Messenger har alltid haft platsrapportering inbyggd i det, men Som det visar sig kan det vara (och förmodligen) en välsignelse för stalkers och kryper eftersom de kan bygga en mycket detaljerad redovisning överallt där du går (så länge du chattar på Messenger hela dagen).

För att bevisa detta punkt, en företagsinrikad Facebook-intern skapade en Marauder-karta, som låter vem som helst skapa en faktisk karta som visar överallt där en Messenger-användare går.

Medan Marauder's Map är borta är lektionen inte, och Facebook var snabb att utfärda en uppdatering som stänger av platsfunktionen som standard. Med det sagt, om du har det aktiverat, antingen av en slump eller du helt enkelt inte vet bättre, här är detaljerade anvisningar om hur du inaktiverar det.

Kontrollera om Messengers platsrapportering är aktiverad

Som vi sa, Från och med nu måste Messenger-platsfunktionen avaktiveras som standard när du installerar den. Det här är mindre oroande för iOS-versionen av appen helt enkelt på grund av hur IOS hanterar behörigheter. Med Android-versionen måste du dock vara lite mer uppmärksam. Ändå täcker vi båda versionerna så att du vet vad det är med.

På Android kan du berätta när platstjänsten är på, eftersom det kommer att finnas en ikon i dina chattfönster. Om ikonen är blå betyder det att platsalternativet är aktiverat och aktivt.

Om du ser ikonen men den är grått, betyder det att platsen är aktiverad men inaktiv men endast för den specifika chatten.

Om du trycker på ikonen kan du växla till och från manuellt men det kommer alltid att vara aktivt för varje nytt Messenger-samtal.

Om platsen är aktiverad för Messenger på din iPhone eller iPad, när du trycker på stiftikonen längst ner, Klistra in en karta över din nuvarande plats i din chatt. I stället för att rapportera din plats varje gång du skickar ett meddelande till din konversationspartner kan de se var du än är, men bara om du väljer att avslöja den informationen.

Lita på oss, Messengers förmåga att hitta vår plats är skrämmande noggrann.

Om platsen är inaktiverad i iOS Messenger-appen kommer du att se följande meddelande, som kommer att vispa dig till inställningarna för att aktivera det om du vill.

Som vi slutsat tidigare är det svårare att vända på platsspårning på din iPhone eller iPad på grund av den här varningsdialogrutan.

Slå av läge Off

För att stänga av platsfunktionen i Android-appen måste du trycka på inställningsutrustningen längst upp på appens skärm och sedan rulla ner och knacka av "Plats".

iOS hanterar platsbehörigheter på OS-nivå, vilket innebär att du måste tillåta Messenger att använda din plats i systeminställningarna. När du får tillgång till dessa inställningar på din iPhone eller iPad, kommer valen att vara helt att stänga av eller tillåta den när du använder appen.

Om du använder Messenger rekommenderar vi att du kolla in hur den är inställd innan du börjar nya chattar. Det är fortfarande mycket möjligt att du använder en äldre version som inte automatiskt inaktiverar platsfunktionen om du använder Android.

Detta är knappast den första Facebook-relaterade irritationen vi har pratat om. Vi har alltid ogillar alla spelförfrågningar och födelsedagskunskaper, men det här är faktiskt något som kan vara skadligt för en omedveten användare.

Det är visserligen uppmuntrande att Facebook faktiskt vidtog åtgärder för att skydda användarskydd från potentiellt invasiv eller till och med farlig spårningsaktivitet, att det tog dem så länge fortfarande är olyckligt. Förhoppningsvis kommer nuvarande Messenger-användare att uppmärksamma och hålla reda på deras appuppdateringar. I det minst, om du läser detta, vet du vad du ska göra.

Vänligen meddela oss om du har några frågor eller kommentarer genom att dela din feedback med oss ​​i vårt diskussionsforum.


Så här konfigurerar du, använder och inaktiverar Siri i macOS Sierra

Så här konfigurerar du, använder och inaktiverar Siri i macOS Sierra

Om du inte är en Mac-användare som är hemskt ute av slingan vet du säkert att Siri har kommit fram till den senaste versionen av Apple flaggskeppsbeskrivning OS: macOS Sierra. Lyckligtvis kan Siri enkelt sättas på och av eller konfigureras enligt dina önskemål. RELATERADE: 26 Egentligen användbara saker du kan göra med Siri Det finns en hel del saker du kan göra med Siri, som har gjorde sitt sätt på Apple TV och även Apple Watch.

(how-to)

Vad är DCMA, och varför tar det ner webbsidor?

Vad är DCMA, och varför tar det ner webbsidor?

Digital Millennium-kontraktet är en amerikansk lag som antogs 1998 för att modernisera upphovsrätten för att hantera Internet. DMCA har ett antal bestämmelser, men vi kommer att fokusera på de som har påverkat webben som vi har idag. Vi kommer särskilt att fokusera på "uppsägning" -bestämmelserna som ger "säker hamn "för många tjänsteleverantörer, liksom bestämmelserna om kringgående som kriminaliserar många gemensamma åtgärder.

(how-to)