sv.phhsnews.com


sv.phhsnews.com / Hur man blockerar någon på Facebook

Hur man blockerar någon på Facebook


Facebook är världens mest populära sociala nätverk, och med det kommer en massa problem. Inte bara måste du ta itu med alla vanliga troll som du hittar online, men galna exes, stalkers och falska profiler ser ut som om du är alla permanenta armaturer.

Tack och lov kan du blockera dessa typer av användare. Låt oss titta på hur.

Vad gör ett block?

När du blockerar någon på Facebook:

  • De kan inte längre se dina inlägg eller besöka din profil.
  • De kan inte hitta din profil
  • De kan inte meddela dig med Facebook Messenger.
  • De kan inte lägga till dig som vän.
  • De kan inte poke dig, tagga dig, bjuda dig på händelser eller på annat sätt interagera med
  • Du kommer automatiskt att bli oförglömlig och följa dem.

Om det låter som vad du vill, läs vidare.

Blockera någon på Facebook

För att blockera någon på Facebook från din webbläsare, gå till deras profilsida och knacka på de tre prickarna i nedre högra hörnet på deras täckfoto.

Klicka på Blockera

och klicka sedan på Bekräfta.

Du kan också blockera någon genom att klicka på hänglåsikonen längst upp till höger och sedan välja Hur stoppar jag någon som stör mig?

Ange deras namn och klicka sedan på Blockera.

För att blockera någon från Facebook-mobilappen, är processen liknande. Gå till deras profil och tryck på Mer. Tryck på Block och sedan Blockera igen.

Du kan också gå till skärmen Alternativ och knacka på Genvägar.

Välj igen, Hur stoppar jag någon som stör mig? Ange namnet på personen du vill blockera och tryck Blockera.

Hur man avblocker någon på Facebook

För att avblockera någon på Facebook, gå till Sekretessgenvägar> Hur hindrar jag någon från att stör mig? på webbplatsen eller mobilappen.

På webbplatsen väljer du Visa alla blockerade användare.

På mobilappen trycker du på Blockerade användare.

Du får se en lista över alla användare du har blockerat . Markera knappen Unblock bredvid personen du vill avblockera.

Slutligen, klicka på Bekräfta.

Nu kommer de att blockeras. För att återansluta med dem måste du lägga till dem som en vän igen.


Hur man stänger av enskilda webbläsarflikar i Chrome, Safari och Firefox

Hur man stänger av enskilda webbläsarflikar i Chrome, Safari och Firefox

Moderna webbläsare för skrivbordet-Google Chrome, Mozilla Firefox och Apple Safari-alla låter dig stänga av enskilda webbläsarflikar i bara några klick. Även Microsoft Edge kan du stänga av webbläsarflikarna, även om Microsoft kan göra det mycket enklare. RELATED: Så här stänger du automatiskt av nya flikar i Chrome och Firefox Det här är användbart om en flik börjar spela musik eller video och du vill stänga av den tillfälligt.

(how-top)

Vad är drivprocessen och varför kör den på min Mac?

Vad är drivprocessen och varför kör den på min Mac?

Du surfar Aktivitetsövervakning på din Mac när något fångar ditt öga: powerd. Vad är det, och borde du vara orolig? RELATERAD: Vad är den här processen och varför kör den på min Mac? Denna artikel ingår i vår pågående serie som förklarar olika processer som finns i Activity Monitor, som kernel_task, hidd, mdsworker, installd, WindowServer, blued, launchd, backup, opendirectoryd och många andra.

(how-top)