sv.phhsnews.com


sv.phhsnews.com / Så här blockerar du textmeddelanden från ett visst nummer på en iPhone

Så här blockerar du textmeddelanden från ett visst nummer på en iPhone


Ibland får du skräppostmeddelanden på din telefon. Ibland är människor irriterande. Ibland behöver du bara blockera människor. De goda nyheterna gör att det är enkelt på din iPhone.

Det finns ett litet urval för att blockera siffror på en iPhone: Numret du vill blockera måste sparas i dina kontakter, eftersom det inte finns något sätt att blockera ett visst nummer annars. Vi rekommenderar att du skapar en kontakt med namnet "Spam" (eller liknande) och lägger till alla spammiga nummer på det kontaktkortet så att du inte rubbar upp din kontaktlista.

När du har lagt till det numret i dina kontakter, Det är två sätt att blockera det. (Obs: det här blockerar samtal och texter.)

Metod One: Blockera en kontakt direkt från meddelandet

Om du har meddelandet användbart är det enklaste sättet att blockera en viss avsändare direkt från meddelandet själv.

Tryck på "i" i övre högra hörnet på meddelandet.

Peka på personens namn i den här menyn och bläddra hela vägen till undersidan av skärmen.

Det sista alternativet ska läsa " Blockera den här uppringaren. "Tryck på det och sedan" Blockera kontakt "för att bekräfta.

Boom. De är borta.

Metod två: Blockera numret manuellt

Om du inte har ett meddelande handy kan du fortfarande blockera ett nummer manuellt.

Öppna först menyn Inställningar och bläddra ner till dig se "Meddelanden". Tryck på den menyn.

Om tre fjärdedelar av vägen ner i denna meny är en post med titeln "Blockerad" under SMS / MMS-underavsnittet. Tryck på det.

Alla blockerade nummer kommer att visas här. För att lägga till en ny, tryck på "Lägg till ny".

Detta öppnar din kontaktlista - sök bara efter kontaktkortet som är kopplat till numret du vill blockera och tryck sedan på namnet. Det kommer att blockera dem direkt.

Hur man avblocker ett nummer

Om du har ett byte av hjärta kan du enkelt avblockera användare genom att hoppa tillbaka till menyn Inställningar och sedan rulla ner till "Meddelanden".

Öppna

Tryck på "Redigera" i övre högra hörnet.

Tryck på den röda ikonen till vänster om personens namn och bekräfta genom att trycka på "Unblock" på höger sida.

Obs! Du måste göra det för varje alternativ under kontaktens inmatning (arbete, hem osv.).


Så här tar du bort, flyttar eller byter namn på låsta filer i Windows

Så här tar du bort, flyttar eller byter namn på låsta filer i Windows

Windows tillåter inte dig att ändra filer som öppnar program har låsts. Om du försöker ta bort en fil och se ett meddelande om att den är öppen i ett annat program måste du låsa upp filen (eller stäng programmet). Det kan i vissa fall inte vara klart vilket program som har låst en fil. Ibland kan ett program eller en bakgrundsprocess ha slutförts med en fil, men inte låst upp ordentligt när den var klar.

(how-top)

Så här sätter du videoklipp från Plex Media Server till din Chromecast

Så här sätter du videoklipp från Plex Media Server till din Chromecast

Om du letar efter ett friktionslöst sätt att få dina filmer och TV-program från din dator till din HDTV, kan Plex Media Center + Chromecast är det mest eleganta och krångliga sättet att få jobbet gjort. Varför skulle du vilja göra det här? Det finns många sätt att hämta media från datorn till din tv-apparat.

(how-top)