sv.phhsnews.com


sv.phhsnews.com / Hur man stänger av gruppkonversationer på Facebook (tillfälligt eller permanent)

Hur man stänger av gruppkonversationer på Facebook (tillfälligt eller permanent)


Det händer med det bästa av oss. Du tänker på ditt eget företag och sedan bam -som någon lägger dig till en grupp Facebook-chatt för att planera kontorsluckan, spammar din inkorg med konstanta noficationer. Så här lägger du på ett lock på dem.

Om du inte använder gruppchattfunktionen ofta på Facebook, förvånar det dig sannolikt hur snabbt det blir till en blir ett problem. När det finns många (om inte dussintals) personer som ingår i gruppchatten om varje person skickar bara några meddelanden till gruppen en dag som fortfarande är dussintals och dussintals meddelanden som chimar på datorn eller poppar upp på din telefon.

Låt oss titta på hur du kan lugna saker ner med både Facebook-webgränssnittet och Facebook Messenger-appen på din mobila enhet.

Hantera gruppchatt från Facebook.com

För att hantera dina chattmeddelanden från Facebook-webben gränssnitt, logga in på ditt Facebook-konto och leta efter chattikonen på höger sida av navigeringsfältet. Klicka på chattikonen och klicka sedan på posten för gruppchatten du vill stänga av.

Ner i det nedre högra hörnet av din webbläsarfönster visas nu chattrutan för samtalet. Klicka på kugghjulsikonen i chattrutahuvudet och välj sedan "Stäng samtal".

Här kan du välja hur länge du vill störa samtalet. Om du bara vill tysta chattaren om en kommande händelse medan du är i ett möte, kan inställningen "1 timme" vara tillräcklig fram till morgonen "Fram till 08:00" och om du vill fortsätta samtalet på din egen tid utan meddelanden "Till dess att du slår på den igen".

Allt vad du väljer här kommer också att gälla för dina meddelanden via Facebook Messenger på din mobila enhet.

Hantera gruppchatt från Facebook Messenger

Att dämpa en konversation i Facebooks mobilapp, Messenger, är mer eller mindre samma process (med lite mer granularitet över hur länge den stumma ska varar). Om du vill stänga av en konversation i Facebook Messenger, stänga av appen och välj det samtal du vill stänga av.

Efter att ha valt samtalet klickar du på titelfältet i samtalet (som listas av deltagarna som "Steve Smith, John Adams , Mark ... ").

I den resulterande menyn" Grupp "väljer du posten för" Notifieringar ".

Här kan du, precis som på Facebook-webbsidan, välja hur länge du vill stänga av konversation. Den enda mindre skillnaden är att i stället för 1 timme till morgon eller obestämt kan du stänga av samtalet i små steg om 15 minuter, 1 timme, 8 timmar, 24 timmar eller tills du aktiverar meddelandena igen.

Tryck på ditt val och du är klar.


Med bara en liten tweak kan du gå från att vara väldigt irriterad av en ständig ström av meddelanden för att hjälpa planera Great Grandma's surprise birthday party på egen hand, oavbrutna villkor.


Ta kontroll över din smartphones automatiska fotouppladdningar

Ta kontroll över din smartphones automatiska fotouppladdningar

Moderna smartphones och molntjänster för bildfotografering vill automatiskt ladda upp varje bild du tar till molnet. Detta säkerställer att alla bilder du tar är säkert säkerhetskopierade någonstans, men det är inte idealiskt för varje enskild bild. Tyvärr har företag som Apple och Google inte fått det meddelandet.

(how-to)

Här är vad som är annorlunda om Windows 10 för Windows 7-användare

Här är vad som är annorlunda om Windows 10 för Windows 7-användare

Till skillnad från Windows 8 känns Windows 10 faktiskt utformad för en dator med ett tangentbord och en mus. Windows 7-användare kommer att vara mycket mer hemma med Windows 10, men det finns fortfarande stora förändringar. Om du är Windows 7-användare kan du bli förvånad över att se hur mycket som har ändrats efter uppgraderingen.

(how-to)