sv.phhsnews.com


sv.phhsnews.com / Så här stoppar du Uber från att spåra din iPhone: s plats när du inte använder appen

Så här stoppar du Uber från att spåra din iPhone: s plats när du inte använder appen


De flesta iOS-appar som kräver din plats ger dig ett val: du kan "Alltid" ge den åtkomst, eller bara ge det åtkomst "Under användning av appen". Uber gav dig emellertid bara ett "Alltid" eller "Aldrig" val, vilket innebär att det kan spåra dig efter din resa slutar och du slutar använda appen. Och de gjorde just det.

Med iOS 11, som äntligen ändrats, tvingade Apple apps att erbjuda alternativet "Under användning" för platsbehörigheter. Uber hävdar att de har stoppat denna övning, men iPhone-appen har fortfarande "Alltid" tillgång till din plats om du inte återkallar den tidigare beviljade åtkomsten. Och så länge det har det tillståndet, kan Uber börja spåra dig utanför appen närhelst den vill.

RELATERAD: Vad är nytt i iOS 11 för iPhone och iPad, tillgängligt nu

Att återkalla Ubers förmåga att alltid spåra din plats, gå till Inställningar> Sekretess> Platstjänster på din iPhone.

Bläddra ner och tryck på "Uber" -appen i listan. Tryck på "Under användning" och Uber kommer bara ha tillgång till din plats medan du faktiskt använder appen.

(Om du också har Lyft installerat, behöver du inte oroa dig för det här. Med lyft kan du bara välja mellan "Aldrig" och "Under användning", så du kan inte ens ge "Alltid" tillgång till Lyft-appen. Bra på dig, Lyft.)

Medan du är här borde du noga bläddra igenom listan och se vilka andra appar som alltid har tillgång till din plats. Om du inte litar på en app med tillgång till din plats kan du klicka på den och välja "Under användning" istället.

Observera att vissa funktioner inte fungerar om du inaktiverar det för vissa appar. Till exempel kan en väderapp som körs i bakgrunden och skickar meddelanden om vädret inte kunna uppdatera din plats i bakgrunden om du inte ger den den här platsåtkomsten.


Så här delar du ditt Nest Cam Feed med någon annan

Så här delar du ditt Nest Cam Feed med någon annan

Din Nest Cam kan hjälpa dig att hålla koll på ditt hem var du än är, men fler ögon du litar på att dina saker är mer tröstande. Om du vill att någon ska checka in någon gång kan du dela ditt Nest Cam-flöde med en enkel, lösenordsskyddad länk. För att generera länken du använder för att dela din Nest Cam, gå till Nests webbplats eller öppna Appen på din telefon (stegen är desamma för båda).

(how-top)

Vad är NVIDIA SHIELD?

Vad är NVIDIA SHIELD?

NVIDIA släppte tillbaka en Android-driven bärbar spelkonsol som heter "SHIELD." Sedan den dagen har NVIDIA släppt ett antal olika produkter under samma namn, som blev lite förvirrande. Så vad är NVIDIA SHIELD? RELATERAT: Hur man spelar spel med NVIDIA GameStream till vilken dator som helst, Tablet eller Smartphone Det korta svaret är att SHIELD är nu en familj av produkter, utformade för att spela videospel och göra andra saker (som streaming video).

(how-top)