sv.phhsnews.com


sv.phhsnews.com / Hur stoppar Facebook att ge dina data till tredje part

Hur stoppar Facebook att ge dina data till tredje part


Cambridge Analytica-fiasko var inte en dataöverträdelse. Allt som samlades var tillåtet av Facebook: s användarvillkor. Så, hur kan du skydda dig mot sådana sorters saker?

RELATERAD: Hur man avslutar Facebook, Twitter, Google+ och andra sociala nätverk

Det verkliga problemet är Facebooks API och plattform. Genom att logga in i Cambridge Analytica-quiz-appen gav Facebook-användare gärna (men förmodligen omedvetet) information om sig själva och deras Facebook-vänner. Så, om du inte vill gå in och ta bort ditt konto måste du ta upp hur mycket information du kan få från tredje part till att få tillgång till Facebook API.

Gå till Facebook, klicka på pilen nedåt i toppen höger och klicka sedan på alternativet "Inställningar".

På sidofältet växlar du till kategorin "Appar". Du kan också gå direkt till den här länken.

Det finns två alternativ som vi är intresserade av här: "Apps, Websites and Plugins" och "Apps Others Use."

"Apps, webbplatser och plugins "Inställningen kontrollerar huruvida du kan använda Facebook för tredje parts apps alls. Du kan bara slå på eller av. För att göra det, klicka på "Redigera" -knappen under det avsnittet och klicka sedan på knappen "Inaktivera plattform".

RELATERAD: Så här tar du bort tredjeparts Facebook-appar från ditt konto

Problemet är att många webbplatser och tjänster använder Facebook för att verifiera inloggningar. Om du stänger av det helt, kommer du inte kunna logga in på saker som ditt Spotify-konto. Om du är seriös seriös om att tredje part inte kan få dina data, kan du inaktivera den, men för det mesta är du bättre försiktig med vilka appar du ger dina Facebook-data till och tar bort dig Använd inte längre.

Det bättre alternativet är att begränsa vilken data dina tredje parter kan få från de appar som dina vänner använder. För att göra det, klicka på "Redigera" -knappen under avsnittet "Apps Other Use".

I kryssrutorna kontrollerar du vilka tredje parter kan få när dina vänner loggar in på sina appar. Till exempel, om en av mina vänner hade loggat in i quizet (och jag hade saker på sätt som de visas på bilden ovan) kunde Cambridge Analytica få min Bio, Födelsedag, Familj och Förhållanden, Hemstad, Nuvarande Plats , Utbildning och arbete, Aktiviteter, Intressen och Likes, App Activity Website, och om jag är online eller inte. Det är ett helvete med mycket information.

För att stoppa dina vänner av misstag dela alla dessa saker om dig, stäng av alla alternativ och klicka sedan på "Spara" -knappen.

Nu så länge du är noga med vilka appar du använder, kommer tredje part inte att sluta med dina data. Om de redan har det, finns det inte mycket du kan göra, men du är åtminstone skyddad från framtida problem.

Bildkrediter: Clint Adair.


Hur man skapar en

Hur man skapar en "övergiven" hyllan i goodreads för böckerna du har avslutat

Om du är en av de miljoner människor som använder Goodreads för att följa dina läsvanor du har säkert märkte en sak: det finns ingen standard sätt att markera en bok som du har slutat läsa igenom och ta bort den från din läsningslista. Med ett enkelt litet knep kan du dock skapa en slutlig viloplats för de böcker du inte tänker slutföra.

(how-top)

Så här inaktiverar du den enhetliga inkorgen (och grupperade mappar) i Outlook 2016 för Mac

Så här inaktiverar du den enhetliga inkorgen (och grupperade mappar) i Outlook 2016 för Mac

Som standard är mapplistan i Outlook 2016 för Mac grupperad i liknande mappar, vilket innebär att mappar som är vanliga för alla dina konton, som inkorg, utkast, skickade artiklar och borttagna objekt, grupperas ihop. Inkorgen mappen högst upp i mapplistan kombinerar meddelanden som tas emot i inkorgen för alla dina konton och sedan varje separat inkorg anges nedan.

(how-top)