sv.phhsnews.com


sv.phhsnews.com / Så här tar du bort tredjeparts Facebook-appar från ditt konto

Så här tar du bort tredjeparts Facebook-appar från ditt konto


Du vet hur du kan logga in på tjänster som Disqus, Best Buy eller Hulu, (eller våra egna kommentarer) med din Facebook-konto? Det är ett snabbt och praktiskt sätt att undvika att skapa ett nytt konto och lösenord för varje webbtjänst under solen, men den fria bekvämligheten kommer ibland med ett pris: tillgång till dina uppgifter. Företag skatter detaljer om ditt personliga liv och den implicita rätten att skicka meddelanden. Så här avbryter du den här anslutningen när du är färdig med det.

Klipp av

Först får du på en stationär eller bärbar webbläsare. Det går att göra det på en telefon- eller surfplattform via "skrivbordsbild", men det är mycket lättare med en ordentlig mus och tangentbord. Gå till Facebook.com och logga in, om du inte redan har det.

Facebook gör det inte intuitivt att hitta området för hantering av app-åtkomst. ("Apps" är vad dessa kopplingar mellan ditt Facebook-konto och externa tjänster heter - det har inget särskilt att göra med om dessa tjänster är mobila eller inte.)

Klicka på den lilla nedåtriktade pilen på höger sida av toppstången. Klicka sedan på "Inställningar".

Klicka på "Appar" i kolumnen till vänster. Du får se ett nät med appar som kan komma åt ditt konto. Det kan hända att du har ett par. Klicka på "visa allt" om du ser femton eller fler på huvudsidan.

Flytta musen över en enda app och du ska se en pennaikon och en "X" visas i grått. Klicka på "X" för att ta bort appen och behåll den från att komma åt dina data. Klicka på "Ta bort" igen för att slutföra processen.

Om du använder ett pekgränssnitt kan du kanske inte "sväva" över appen för att se X-ikonen. I så fall klickar du på logotypen istället och du får se en popup-hanteringsmeny. Klicka på "Ta bort" längst ner på menyn för att ta bort anslutningen.

Dina data kan fortfarande vara ute Där

Bara för att du tar bort en app eller webbplatsens tillgång till din Facebook-data betyder det inte att det är ur ditt liv . De flesta av dessa tjänster kopierar relevanta uppgifter som ditt namn, födelsedag, intressen och e-postadress till sina egna tjänster. Du vill gå till den berörda webbplatsen och ta bort ditt konto också för att se till att de är helt avskurna. Några av dem gör det inte lätt: vissa webbplatser har en otrevlig vana att inte exponera ett användarvänligt sätt att radera kontodata eller tvinga dig att gå igenom en supportrepresentant för att faktiskt stänga ditt konto.

Bildkrediter: Clint Adair


Så här aktiverar du ett gästnätverk på Googles WiFi-system

Så här aktiverar du ett gästnätverk på Googles WiFi-system

När du har gäster över som vill använda din Wi-Fi, vill du ge den till dem ... men du kanske inte vill De får tillgång till de andra enheterna i ditt nätverk. Google WiFi gör det verkligen enkelt att skapa ett "gästnätverk" som ger dem tillgång till internet, men blockerar dem från att komma åt dina lokala nätverksfiler eller andra nätverksanslutna enheter.

(how-top)

Hur man ställer in och använder Apple Pay Cash på din iPhone

Hur man ställer in och använder Apple Pay Cash på din iPhone

Den senaste funktionen för att slå iOS är Apple Pay Cash, vilket ger iPhone-användare ett snabbt och enkelt sätt att skicka pengar till varandra (liksom ett sätt att spendera pengar i butiker utan att använda ett kredit- eller betalkort). Så här ställer du in det. RELATERADE: Sex Apple Wallet-funktioner du kanske inte har känt om Apple Pay Cash är tyvärr inte tillgängligt för alla, och det finns några krav på att du måste träffas: Det är för närvarande bara tillgängligt för användare i USA.

(how-top)