sv.phhsnews.com


sv.phhsnews.com / ÄR det säkert att sälja en Google Chromecast-enhet?

ÄR det säkert att sälja en Google Chromecast-enhet?


Finns det något du behöver göra om du väljer att sälja din Google Chromecast-enhet på grund av bristande användning eller av någon annan anledning? Dagens SuperUser Q & A-tjänst har några användbara säkerhetsråd för en läsare som är redo att sälja och fortsätta.

Dagens Frågor och svar sessions kommer till vår tjänst med SuperUser-en indelning av Stack Exchange, en community-driven gruppering av Q & A web

Frågan

SuperUser-läsare Phil_oneil vill veta om det är säkert att sälja en Google Chromecast-enhet:

Jag har en Google Chromecast-enhet som jag ska sälja eftersom jag inte använder den så mycket . Min fråga är, behöver jag göra något för det innan jag säljer det? Finns det några personuppgifter lagrade på den? Behöver jag återställa den så att den andra personen inte kan känna till mina Wi-Fi- eller Netflix-lösenord?

Är det säkert att sälja en Google Chromecast-enhet och vad ska du göra för att skydda dina kontons säkerhet?

Svaret

SuperUser-bidragsgivare Sack Johnson och Shane Di Dona har svaret för oss. Först upp, Sack Johnson:

Jag tror att Google Chromecast lagrar information från din router för att kunna ansluta. Hur som helst är det aldrig en dålig idé att återställa elektroniken innan de säljs.

Det finns två sätt att återställa det:

  1. Håll knappen bredvid mikro USB-porten i 25 sekunder (tills lampan börjar blinka), koppla sedan ur USB.
  2. Gå in i Google Chromecast-appens meny och leta efter alternativet Factory Reset Chromecast .

Följd av svaret från Shane Di Dona:

När du har gjort en fabrik återställ, en Google Chromecast-enhet är säker att sälja. Det finns ett fabriksåterställningsalternativ i Google Chromecast-appens Inställningsmeny som du kan använda. Alternativt finns det en svart knapp på Google Chromecast-enheter. Tryck på den i 25 sekunder när du är ansluten till din TV för att göra en fabriksåterställning.

Källa: Så här återställer du Factory Reset Google Chromecast


Har du något att lägga till förklaringen? Ljud av i kommentarerna. Vill du läsa mer svar från andra tech-savvy Stack Exchange-användare? Kolla in den fullständiga diskussionsgängan här.


Lider av Social Media Mania? Använd dessa verktyg för att hantera alla dina konton från en plats

Lider av Social Media Mania? Använd dessa verktyg för att hantera alla dina konton från en plats

Tweet detta, uppdatera det, skicka något där borta. Med alla olika sociala medier-plattformar som tar över våra liv ibland, kan det ibland tyckas som omöjligt att följa med dem alla på en gång. Nå, nu är det uppgiften att hålla alla dina kontakter komprimerade i en enda källa bara tack vare några viktiga appar och webbplatser som effektiviserar processen för att stanna socialt och se till att du alltid är ett steg före vad som händer i loopen.

(how-to)

Hur man hindrar Firefox från att avsluta när du stänger den senaste fliken

Hur man hindrar Firefox från att avsluta när du stänger den senaste fliken

Som standard stänger hela webbläsaren när du stänger den sista öppna fliken i Firefox. Om du hellre kan stänga webbsidan på den sista öppna fliken utan att stänga Firefox, finns det en enkel inställning som du kan inaktivera. I stället för att stänga webbläsaren när du stänger den sista fliken senaste fliken återupptas och visa sidan Ny flik.

(how-to)