sv.phhsnews.com


sv.phhsnews.com / Hur man blockerar någon på PlayStation 4 eller Pro

Hur man blockerar någon på PlayStation 4 eller Pro


Ibland kan den sociala aspekten av moderna spelkonsoler vara stor. Andra gånger kan det vara irriterande, särskilt om någon bara är där för att fungera som en troll. Lyckligtvis kan du enkelt blockera människor direkt från din PlayStation 4, så att du kan leka i fred.

Så, vad gör blockering? Enligt Sony kan du och den blockerade användaren inte göra följande:

  • Skicka varandra meddelanden och vänners förfrågningar.
  • Lägg till varandra i en grupp.
  • Se varandras online och Nu spelar status.
  • Skicka varandra inbjudningar till fester, dela lektionssessioner, spel sessioner, sändningar, grupper och evenemang.
  • Gå med i samma parti.
  • Kommentera varandras aktiviteter och Live från PlayStation-innehåll.

... så i stort sett allt.

Det finns ett par olika sätt att blockera någon, båda hamnar på samma plats, men det beror på om personen är redan på din vänlista.

RELATERAD: Så här tar du bort någon från din PlayStation-vännerlista

Om personen råkar vara på din vänlista och du plötsligt hatar dem kan du enkelt blockera dem. Hoppa över till det här inlägget och följ instruktionerna, men i stället för att välja "Ta bort", välj "Blockera". Enkel peasy.

Om de inte finns på din kompislista, är det dock ett sannolikt scenario som är mer sannolikt det tar lite mer arbete. Du måste känna till personens PSN-ID - deras online användarnamn - då kan du söka efter dem och blockera dem därifrån.

Först ska du gå in i din kompislista. Det är det tredje alternativet i åtgärdsfältet.

Navigera till det bästa alternativet: Sök i din vännlista.

Leta upp personens användarnamn. När du skriver kommer förslag att börja fyllas på höger sida.

När den personens namn visas, tryck på R2 (Klar) för att stänga tangentbordet och flytta fokus till förslagspanelen. Välj personens namn för att öppna sin profil.

Navigera till alternativmenyn med tre punkter, tryck på X för att öppna den och välj sedan "Blockera".

Ett bekräftelsesfönster visas. Välj bara "Blockera" för att slutföra blockering.

Om du vill ha mer information om vad blockeringen gör (som jag faktiskt citerade i början av den här artikeln) kan du också välja alternativet "Läs mer".


Hur man använder wget, det ultimata kommandolinjedownloadverktyget

Hur man använder wget, det ultimata kommandolinjedownloadverktyget

Nyare är inte alltid bättre, och kommandot wget är ett bevis. Först släpptes tillbaka 1996, är den här applikationen fortfarande en av de bästa nedladdningshanterare på planeten. Om du vill ladda ner en enda fil, en hel mapp eller till och med spegla en hel webbplats, kan wget du göra det med några få tangenttryckningar.

(how-top)

Så här konfigurerar du en proxyserver på Android

Så här konfigurerar du en proxyserver på Android

Android låter dig konfigurera proxyinställningar för varje Wi-Fi-nätverk. Detta krävs ibland för att komma åt Internet på ett företags- eller skolnätverk, till exempel. Din webbläsartrafik skickas via den proxy du konfigurerar. RELATED: Vad är skillnaden mellan en VPN och en proxy? Den proxy du konfigurerar kommer att användas av Chrome och andra webbläsare, men kanske inte användas av andra appar.

(how-top)