sv.phhsnews.com


sv.phhsnews.com / Så här ändrar du antalet åtgärder du kan ångra i LibreOffice

Så här ändrar du antalet åtgärder du kan ångra i LibreOffice


I LibreOffice-program kan du ångra en åtgärd efter en annan ... till en punkt. Standardnumret för åtgärder som kan ångras är 100, men det är lätt att ändra.

Med Ångra-knappen på verktygsfältet kan du välja flera åtgärder för att ångra omedelbart, enligt bilden ovan. De flesta behöver inte att många ångra åtgärder lagras i minnet, och de lagrade ångrahandlingarna för ett dokument rensas när du stänger det ändå. Att sänka antalet åtgärder som du kan ångra kan frigöra lite minne och förbättra LibreOffice.

För att ändra antalet åtgärder som du kan ångra, ändrar du en inställning i Expert Configuration-inställningarna. De flesta inställningarna i Expert Configuration-inställningarna finns inte i verktygsfält, menyer eller dialogrutan Alternativ.

OBS! Dialogrutan Expertkonfiguration låter dig komma åt, redigera och spara konfigurationsinställningar som kan skada din LibreOffice-användarprofil. Vissa Expert Configuration-inställningar kan göra din LibreOffice-användarprofil instabil, inkonsekvent eller till och med oanvändbar. Dessa preferenser ändrar inte LibreOffice-programmen själva; Men du bör vara mycket försiktig när du ändrar dessa inställningar.

Inställningarna för Expertkonfiguration öppnas via programalternativen, så öppna alla LibreOffice-program, till exempel Writer, och gå till Verktyg> Alternativ.

På Alternativdialogrutan, klicka på "Avancerat" under LibreOffice i trädstrukturen till vänster.

På höger sida av dialogrutan, längst ner, klicka på "Öppna expertkonfiguration".

I listan över inställningar på dialogrutan Expertkonfiguration, dubbelklicka på "org.openoffice.Office.Common". Dubbelklicka sedan på "Ångra" rubriken under org.openoffice.Office.Common och välj "Ångra" under det rubriken.

Som vi nämnde är standardnumret för maximala ångraaktioner 100. För att ändra detta, antingen dubbelklicka på den valda Ångra raden eller klicka på "Redigera".

Ändra numret i rutan "Värde" och klicka på "OK". Vi sänkte värdet till 50.

Klicka på "OK" för att acceptera ändringen och stäng dialogrutan Expertkonfiguration.

Du återgår till dialogrutan Alternativ. Klicka på "OK" för att stänga det.

Lagringen av ångraaktioner använder nu färre resurser, men du kan fortfarande ångra flera åtgärder samtidigt.

Du kan komma åt alla Expert Configuration-inställningar i alla LibreOffice program. Några av inställningarna är för specifika program, och vissa gäller för dem alla. "Undo" -konfigurationspreferensen är vanlig för alla LibreOffice-program, så att ändra det i ett program kommer också att påverka alla andra program.


Hur man väljer bort personliga annonser från Google

Hur man väljer bort personliga annonser från Google

Annonser är en olycklig nödvändighet på internet-de är hur webbplatser som den här kan fungera. Men om du hittar personliga annonser lite för obehagliga kan du berätta för Google (ett av internetets största annonsnätverk) att du inte längre visar dina personliga annonser. RELATERADE: 13 saker du kan göra med Google Settings-appen på Alla Android-enheter På så sätt kan du, i stället för att få annonser för saker som du nyligen har sökt efter (eller liknande föremål), se helt orelaterade, unpersonalized annonser som inte är baserade på din sök- och webbläsarhistorik.

(how-top)

Vad betyder den D-formade ikonen bredvid min USB-C-port?

Vad betyder den D-formade ikonen bredvid min USB-C-port?

För det mesta är det ganska enkelt att ta reda på vad de olika portarna och de tryckta symbolerna bredvid De på våra datorer är för, men varje gång så kommer en ny eller annan symbol upp. Med det i åtanke har dagens SuperUser Q & A-tjänst svaret på en nyfiken läsarens fråga. Dagens Frågor och svar-session kommer till vårt tillstånd av SuperUser-en indelning av Stack Exchange, en community-driven gruppering av Q & A-webbplatser.

(how-top)