sv.phhsnews.com


sv.phhsnews.com / Hur ser du om dina Facebook-vänner är säkra under en nödsituation

Hur ser du om dina Facebook-vänner är säkra under en nödsituation


Med Facebooks säkerhetsfunktion kan du checka in under en nödsituation för att bekräfta att du är säker. Om du har vänner eller familj i ett område som du inte har hört talas om kanske du vill fråga dem direkt. Så här frågar du någon att checka in med funktionen Safety Check.

Säkerhetskontrollen är utformad för att fungera automatiskt och konsolidera alla "Er du okej?" Meddelanden. Helst bör personer i ett drabbat område (som under en orkan) få en anmälan som de kan svara på. Ibland får de inte det, eller Facebook kanske inte inser att de är i området. Du kan alltid meddela dina nära och kära direkt - och det kan vara meningsfullt för vissa personer som du är mycket nära med - men med säkerhetskontroll ser du till att de inte är överväldigade med meddelanden, särskilt under en katastrof.

Att fråga om någon är okej, öppna avsnittet Säkerhetskontroll här och klicka på katastrofen som dina vänner eller familjer kan påverkas av.

Längs höger sida av sidan ser du en lista dina vänner och hur de har markerat sig . Om du inte ser en vän eller familjemedlem du är orolig för, klicka på "Sök efter en vän."

Här kan du söka efter någons namn med hjälp av sökrutan längst upp till höger. När du söker, kommer deras namn att visas i listan. Bredvid varje är en låda där du kan antingen fråga om de är säkra, eller markera dem säkert själv. Obs! Markera inte någon annan säker om du inte är säker på att de är okej.

Den här personen kommer få en anmälan om de är säkra och de kan checka in när de är.

Kom ihåg att du kan också donera till fundraisers på en katastrofsida, om du vill hjälpa till men inte känna någon som är direkt påverkad.

Om flera personer frågar om en persons säkerhet bör säkerhetsbekräftelse noteras tillsammans för att hjälpa till att skära ner på anmälningsskräppost. Detta kan vara till hjälp om den berörda personen är upptagen med att hantera saker i sitt område. Medan det inte finns något fel med att meddela dina nära vänner eller familj, överväga att använda Säkerhetskontroll istället när du är nyfiken på mer avlägsna bekanta, eller personer som kan fältet massor av meddelanden under en kris.


Så här döljer du känsliga meddelanden från din iPhones låsskärm

Så här döljer du känsliga meddelanden från din iPhones låsskärm

IOS 11 ger din iPhone mycket mer kontroll över meddelanden. Du kan beteckna vissa appar som "känslig" så att den döljer innehållet i meddelanden medan telefonen är låst, så att du får se hela förhandsgranskningen när du använder Touch ID eller Face ID för att låsa upp din iPhone. Det här fungerar i varje enskild app på din telefon, till skillnad från iOS 10 och tidigare.

(how-top)

Så här hittar du och tar bort duplicerade filer på Windows

Så här hittar du och tar bort duplicerade filer på Windows

Duplikatfiler hitta dina hårddiskar för onödiga duplicerade filer och hjälpa dig att ta bort dem och frigöra utrymme. Här är våra val för de bästa duplikatfilerna, oavsett om du letar efter något som är lätt att använda, en applikation som du kanske redan har installerat eller ett kraftfullt verktyg med de mest avancerade filteren.

(how-top)