sv.phhsnews.com


sv.phhsnews.com / Så här stannar du din iPhone eller iPad från automatiskt anslutning till ett Wi-Fi-nätverk

Så här stannar du din iPhone eller iPad från automatiskt anslutning till ett Wi-Fi-nätverk


Din iPhone eller iPad ansluts automatiskt till Wi-Fi-nätverk som du tidigare har anslutit till. Du kan nu åsidosätta detta beteende och berätta att enheten inte automatiskt ska ansluta till ett visst Wi-Fi-nätverk. Din iPhone eller iPad kommer ihåg sin lösenordsfras och andra detaljer, men kommer bara att anslutas när du väljer att göra det.

Detta alternativ har lagts till i iOS 11 och är särskilt användbart för offentliga Wi-Fi-nätverk som du inte alltid gör vill ansluta till automatiskt - speciellt om de behöver ett inloggning eller har långsamt internet. Vad som är ännu bättre är att iPhones och iPads automatiskt avaktiverar funktionen för automatisk anslutning för Wi-Fi-nätverk med fläckig anslutning.

Om du vill ändra inställningen går du till Inställningar> Wi-Fi på din iPhone eller iPad.

Peka på den blå "i" -knappen till höger om nätverket som du vill stoppa enheten från att ansluta till.

Inaktivera glidreglaget "Auto-Join" här. Din iPhone eller iPad kommer inte automatiskt att ansluta dig till Wi-Fi-nätverket i framtiden, men du kan återvända till Wi-Fi-skärmen och knacka på nätverksnamnet för att manuellt starta en anslutning.

RELATERAD: Hur att glömma ett Wi-Fi-nätverk på din iPhone eller iPad

På iPhones och iPads som kör iOS 10 och äldre måste du glömma ett sparade Wi-Fi-nätverk för att förhindra att enheten automatiskt ansluts till den. Det betyder att du måste skriva in nätverks lösenordsfras och andra detaljer om du någonsin ville återansluta.


Så här stoppar du Uber från att spåra din iPhone: s plats när du inte använder appen

Så här stoppar du Uber från att spåra din iPhone: s plats när du inte använder appen

De flesta iOS-appar som kräver din plats ger dig ett val: du kan "Alltid" ge den åtkomst, eller bara ge det åtkomst "Under användning av appen". Uber gav dig emellertid bara ett "Alltid" eller "Aldrig" val, vilket innebär att det kan spåra dig efter din resa slutar och du slutar använda appen. Och de gjorde just det.

(how-top)

Vad betyder den D-formade ikonen bredvid min USB-C-port?

Vad betyder den D-formade ikonen bredvid min USB-C-port?

För det mesta är det ganska enkelt att ta reda på vad de olika portarna och de tryckta symbolerna bredvid De på våra datorer är för, men varje gång så kommer en ny eller annan symbol upp. Med det i åtanke har dagens SuperUser Q & A-tjänst svaret på en nyfiken läsarens fråga. Dagens Frågor och svar-session kommer till vårt tillstånd av SuperUser-en indelning av Stack Exchange, en community-driven gruppering av Q & A-webbplatser.

(how-top)