sv.phhsnews.com


sv.phhsnews.com / Vad är "dbfseventsd" och varför går det på min Mac?

Vad är "dbfseventsd" och varför går det på min Mac?


Genom aktivitetsövervakningen märker du något som heter "dbfseventsd". Hur uttalar du det ens? Det körs tre gånger: två gånger av rotkontot och en gång av dig. Vad är det?

RELATED: Vad är den här processen och varför kör den på min Mac?

Denna artikel ingår i vår pågående serie som förklarar olika processer som finns i Activity Monitor, som kernel_task, hidd, mdsworker , installd, WindowServer, blued, launchd och många andra. Vet inte vad de här tjänsterna är? Bättre börja läsa!

Denna speciella process, dbfseventsd, är en del av Dropbox, den populära filsynkroniseringsservicen. Processnamnet står för D rop b ox f ile s ystem händelser d aemon . Du vet vad Dropbox är, men vad betyder resten av det?

Tja, en "demon" är en macOS-process som körs i bakgrunden, och "filsystem" refererar till hur mappar och filer är organiserade på din dator. Processen som heter dbfseventsd körs i bakgrunden och tittar på ditt filsystem för eventuella ändringar i din Dropbox-mapp.

Utan den här demonen körs inte Dropbox när du ska synkronisera nya filer eller ändrar dina befintliga filer. Du måste lämna demonen om du vill använda Dropbox. Om du försöker tvinga dbfseventsd att sluta, startar Dropbox helt enkelt den igen.

Om du verkligen vill stänga dbfseventsd måste du stänga Dropbox. Klicka på ikonen i menyraden, sedan kugghjulsikonet i fönstret som dyker upp och klicka sedan på "Avsluta dropbox".

Du kommer märka att alla tre instanser av dbfseventsd stängs av tillsammans med Dropbox.

RELATERAT: Så här reparerar du problem med disk och filsystem på din Mac

Den här demonen bör inte ta upp mycket CPU-ström eller minne, men om det bara slutar Dropbox och starta upp det igen, ska det hjälpa. Om problemet kvarstår kan det vara bra att reparera skivan och filsystemet.

Fotokredit: Stanley Dai


Så här rullar du tillbaka till iOS 10 (om du använder iOS 11 Beta)

Så här rullar du tillbaka till iOS 10 (om du använder iOS 11 Beta)

Så du har installerat iOS 11 beta och du älskar det inte bra. Inget problem, eftersom du kan rulla direkt tillbaka till iOS 10. RELATED: Så här installerar du iOS 11 Beta på din iPhone eller iPad Observera dock att det här kommer att torka enheten helt, vilket kan utgöra ett problem. Låt oss säga att du inte följde vårt råd att göra en fullständig säkerhetskopiering innan du hoppa i iOS 11 beta.

(how-top)

Hur man utesluter vissa användare i en Twitter-svar

Hur man utesluter vissa användare i en Twitter-svar

Twitter gjorde nyligen ändringar i sitt webbgränssnitt som tar bort användarnamn från svar, men det gör det lite svårare att utesluta vissa användare från ett svar . Så här fungerar det nu. Låt oss säga att jag vill svara på en tweet som en vän skickade ut, men i deras tweet nämner de en annan användare.

(how-top)