sv.phhsnews.com


sv.phhsnews.com / Så här kontrollerar du statusen för aktiveringslås för en iOS-enhet

Så här kontrollerar du statusen för aktiveringslås för en iOS-enhet


Från och med iOS 7 introducerade Apple en funktion som heter Activation Lock för iOS-enheter. När du loggar in med ett iCloud-konto och aktiverar funktionen "Hitta min", blir telefonen knuten till ditt iCloud-konto. Om du köper eller säljer en enhet vill du se till att aktiveringslåset är avaktiverat så att det kan aktiveras av den nya användaren.

UPDATE: Denna artikel är inte längre giltig. Tyvärr har Apple tagit bort sin webbplats för att kontrollera om aktiveringslås är aktiverat.

Funktionen "Hitta min" låter dig spåra, inaktivera och torka bort en förlorad enhet. Aktivera det är en av de viktigaste sakerna du bör göra när du installerar en ny iOS-enhet. När du aktiverar funktionen "Sök min" låser den också den enheten till ditt iCloud-konto. Din iCloud-behörighet krävs innan någon kan stänga av funktionen "Sök min", logga ut av iCloud eller radera och återaktivera enheten. När du säljer eller ger en enhet till någon annan (eller när du köper en begagnad enhet) måste den nuvarande ägaren avaktivera aktiveringslås innan den nya ägaren kan aktivera den med eget iCloud-konto.

RELATERAD: Hur man hittar serienummer eller IMEI för din iPhone eller iPad

Apple ger en praktisk webbplats för säljare eller köpare för att dubbelkontrollera om en enhet har aktiveringslås aktiverat. Det är alltid bra att kontrollera innan du gör överföringen, eftersom det är mycket lättare för den nuvarande ägaren att radera enheten och stäng av aktiveringslås medan den fortfarande är i sin besittning. Innan du börjar, måste du hitta enhetens IMEI- eller serienummer. Med det i handen, gå över till Apples Activation Lock-sida.

Skriv in enhetens IMEI eller serienummer, skriv in CAPTCHA-koden och klicka sedan på Fortsätt.

Du kommer att visas om enheten är aktiverad Lås på eller av.

Om du upptäcker att Aktiveringslås är aktiverat måste den tidigare ägaren av telefonen avaktivera den innan den nya ägaren kan aktivera den. Det enklaste sättet att göra det här är att den tidigare ägaren raderade enheten (om de inte redan har det) och loggar sedan in iCloud när du ställer in enheten för att ta bort den från sitt konto. Om den nya ägaren redan har telefonen och den tidigare ägaren inte är i närheten, måste den tidigare ägaren logga in på sitt iCloud-konto på webben och ta bort enheten därifrån.


Hur man ökar batteritiden för dina Netgear Arlo Pro-kameror

Hur man ökar batteritiden för dina Netgear Arlo Pro-kameror

Netgears Arlo Pro trådlösa säkerhetskameror kan variera mellan 3-6 månader på en enda laddning, men det finns många faktorer som kan påverka batterilivslängden. Så här sträcker du ut det så mycket som möjligt. Innan vi dyker djupt in i de olika trickarna som du kan göra för att spara batteritiden, kom ihåg att du kan kan hålla din Arlo Pro-kamera ansluten till makt 24/7.

(how-top)

Teleobjektiv kan vara otroligt användbar, men hur skiljer det sig från andra linser, och när ska du använda det?

Teleobjektiv kan vara otroligt användbar, men hur skiljer det sig från andra linser, och när ska du använda det?

RELATERAD: Vad är en "normal" kameralins?? En telefoto-objektiv är en lins som tycks förstora fjärran objekt. För att göra det måste de ha en brännvidd längre än en normal lins, eller en lins som approximerar de optiska egenskaperna hos det mänskliga ögat. En vanlig lins har en brännvidd på mellan 40mm och 58mm på en fullbildskamera, så att alla linser med en brännvidd längre än 60mm kan betraktas som en teleobjektiv.

(how-top)