sv.phhsnews.com


sv.phhsnews.com / Så här inaktiverar du Game Center på din iPhone, iPad och Mac

Så här inaktiverar du Game Center på din iPhone, iPad och Mac


Apples Game Center ingår på iPhone, iPad och Mac. Det är en social speltjänst för spel på Apples plattformar. Med Game Center kan du kanske se inbjudningar till vän, spelinbjudningar och andra meddelanden - men du kan inaktivera allt och aldrig se ett spelcenter meddelande igen.

Du kan logga ut från Game Center, även om vissa spel kanske kräver det. Hur som helst, det är möjligt att inaktivera spelinbjudningar, vänförfrågningar och meddelanden - alla sätt som Game Center kan plåga dig.

iPhone och iPad

RELATED: Ta bort Apples inbyggda appar från din iOS Startskärmen

Spelcentralen är en del av iOS-operativsystemet och kan inte, precis som alla Apples medföljande appar, tas bort. Självklart kan du gömma det i en mapp så att du aldrig behöver se den.

För att ändra spelcentralens inställningar, öppna huvudinställningarna. Bläddra ner och knacka på "Spelcenter" under iTunes U. Om du vill logga ut helt från Game Center trycker du på fältet "Apple ID:" högst upp på skärmen och trycker på "Logga ut".

Du kanske vill vara inloggad i Game Center, men vissa spel du kanske vill spela behöver det. Men du kanske inte vill se spelinbjudningar, vänförfrågningar och andra meddelanden.

För att inaktivera inbjudningar, avmarkera "Tillåt inbjudningar" och "Närliggande spelare" på skärmen Spelcentral. Om du vill inaktivera vänrekommendationer med dina kontakter, avaktivera alternativen "Kontakter" och "Facebook".

Om du vill inaktivera alla spelcenteranmälningar öppnar du appen Inställningar och trycker på "Meddelanden" nära toppen. Bläddra ner till appen "Spelcenter" i den här listan, tryck på den och avaktivera reglaget "Tillåt meddelanden".

Mac OS X

RELATERAT: Så här inaktiverar du systemintegritetsskydd på en Mac Varför du borde inte)

På en Mac ingår Game Center-appen med Mac OS X. Av OS X 10.11 El Capitan är den här appen skyddad med System Integrity Protection och kan normalt inte raderas.

För att starta det, klicka på ikonen "Launchpad" på din dockningsstation och klicka på "Game Center" eller tryck på Command + Space för att öppna Spotlight Search, skriv "Game Center" och tryck på Enter.

För att logga ut från Game Center , klicka bara på Konto-menyn och välj "Logga ut". Spelcentret kommer inte längre att loggas in med ditt Apple-ID, så du får inte se meddelanden, inbjudningar, vänförfrågningar och andra spelcenter-saker.

Du kan också anpassa vad Game Center kan göra. Från innehållet i Game Center-appen klickar du på "Konto" -menyn och väljer "Inställningar". Härifrån kan du inaktivera spelinbjudningar - avmarkera "Tillåt inbjudningar" och "Närliggande spelare". Du kan också avmarkera "Kontakter" och "Facebook" för att förhindra att Game Center rekommenderar andra konton som du borde vara vänner med baserat på dina kontakter.

Du kan också förhindra att Game Center-appen visar dina meddelanden helt. Klicka på Apple-menyn, välj "Systeminställningar" och klicka på "Meddelanden för att få åtkomst till meddelandeinställningar - eller klicka på kugghjulsikonen längst ned till höger i meddelandecentralrutan. Klicka på "Spelcenter" i listan, välj "Ingen" för vilken typ av meddelande du vill se och avaktivera alla alternativ här så att du inte får se några meddelanden.


Du kanske vill lämna Game Center aktiverat medan gömmer din verksamhet från dina kontakter och förhindrar att de bjuds in dig. För att göra detta kan du logga ut från Game Center - på IOS, Mac eller båda - och logga in med ett nytt Apple-ID.

Du kan skapa ett nytt Apple-ID bara för Game Center, eftersom du kan logga in Game Center med ett Apple-ID skilt från det du använder för andra Apple-appar på din enhet. Det är ditt val.


Hur

Hur "Trusted Devices" fungerar på Windows 10 (och varför behöver du inte lita på den här datorn)

Windows 8 bad dig att "Lita på den här datorn" när du loggade in med ett Microsoft-konto. Detta meddelande är borta i Windows 10, ersatt med ett nytt "Trusted Devices" -system som fungerar annorlunda. Hur "Lita på den här datorn" Arbetad på Windows 8 I Windows 8 ser du ett meddelande som ber dig att "Lita på den här datorn" efter att du loggat in med ditt Microsoft-konto.

(how-to)

Överför filer från Windows XP, Vista, 7 eller 8 till Windows 10 med hjälp av Windows Easy Transfer

Överför filer från Windows XP, Vista, 7 eller 8 till Windows 10 med hjälp av Windows Easy Transfer

Oavsett om du planerar att uppgradera din Windows XP, Vista, 7 eller 8-maskin till Windows 10 eller köpa en ny dator med Windows 10 förinstallerad, kan du använda Windows Easy Transfer för att kopiera alla dina filer och inställningar från din gamla maskin eller gamla version av Windows till din nya dator som kör Windows 10. I den

(How-to)