sv.phhsnews.com


sv.phhsnews.com / Hur man döljer NVIDIAs GeForce Experience-överlay-ikoner och Alt + Z-meddelande

Hur man döljer NVIDIAs GeForce Experience-överlay-ikoner och Alt + Z-meddelande


Den senaste versionen av NVIDIAs GeForce Experience-programvara ger ett nytt "Share" -överlay i spelet som ersätter det gamla "ShadowPlay" -funktionen. Installera GeForce Experience 3.0, logga in och du kommer att se en "Tryck Alt + Z för att dela din gameplay" popup och ikoner längst ner till höger på skärmen varje gång du startar ett spel.

Vad är ikonerna och Meddelande för?

RELATERAT: Så här ställer du in dina PC-spel "Grafiska inställningar utan några ansträngningar

Dessa ikoner visas på din skärm när NVIDIA Share-funktionen spelar in din spelning. Som standard spelar det alltid upp spelningen för funktionen "Instant Replay".

NVIDIAs "Instant Replay" -funktion sparar automatiskt de senaste fem minuterna av din spelning till en buffert. Du kan öka eller minska antalet minuter det sparar, om du vill. När du spelar ett spel och det händer något coolt kan du öppna överlägget, klicka på "Instant Replay" och klicka på "Spara" för att spara det till en fil i datorn. Om du inte berättar GeForce Experience för att spara din spelning kommer ingenting någonsin att sparas på din hårddisk och den tillfälliga bufferten kommer att kasseras.

Med andra ord fungerar det precis som den automatiska spelinspelningsfunktionen på PlayStation 4 och Xbox One-konsoler.

Detta är inte det enda sättet att spela in spel. Du kan inaktivera Instant Replay och öppna sedan överlägget för att bara använda "Record" -funktionen när du vill spela in något manuellt. Även om du inaktiverar notifieringen och ikonerna kan du fortfarande trycka på Alt + Z för att visa och använda delöverlagringen när som helst.

Så här döljer du Alt + Z-meddelandet

För att dölja "Tryck på Alt + Z till dela din gameplay "meddelande popup och förhindra att den visas varje gång du startar ett spel, måste du använda Dela överläggningen.

Tryck på Alt + Z för att öppna Dela överläggningen. Detta fungerar även när du inte är i ett spel. Överlägget kommer att visas över ditt Windows-skrivbord. Klicka på den växelformade ikonen "Preferences" på höger sida av överlägget.

Bläddra ner till avsnittet "Meddelanden" och klicka på det.

Ställ in meddelandet "Öppna / stäng delöverlagring" till "Av". Du kan sedan stänga överlägget genom att klicka på "x" längst upp på skärmen. Meddelandet visas inte när du startar ett spel i framtiden.

Så här döljer du överlay-ikonerna

Om du inte vill se ikonerna har du några alternativ. Du kan antingen inaktivera Instant Replay helt eller lämna Instant Replay-aktiverat och dölja överlay-ikonerna.

Alternativ One: Inaktivera Instant Replay

Du måste styra dessa ikoner från "Dela" -överlägget. För att starta det, tryck på Alt + Z. Du kan också öppna GeForce Experience-programmet och klicka på ikonen "Dela" till vänster om ditt namn.

Funktionen "Instant Replay" är den enda spelningsinspelningsfunktionen som är aktiverad som standard. Om du inte vill använda Instant Replay kan du inaktivera den. Detta kommer också att göra att ikonerna försvinna.

Om du vill inaktivera Instant Replay klickar du på ikonen Instant Replay i överlägget och väljer "Stäng av".

Om du har aktiverat andra GeForce Experience-inspelningsfunktioner, kan behöva avaktivera dem härifrån innan ikonerna kommer att försvinna.

Meddelandet "Instant Replay är nuvarande" visas längst upp till höger på skärmen. Ikonerna kommer att försvinna omedelbart om du kontrollerar den här inställningen från ett spel.

GeForce Experience kommer ihåg denna förändring, så du behöver inte göra denna ändring igen för varje enskilt spel. Instant Replay kommer att inaktiveras hela systemet tills du aktiverar det igen.

Tryck på Alt + Z för att stänga överlägget och fortsätt spela utan att ikonerna kommer i vägen.

Alternativ Two: Inaktivera statusöverlägg, lämnar direkt Replay Enabled

Om du vill använda Instant Replay eller en annan inspelningsfunktion utan de här ikonerna på skärmen kan du.

Öppna det här överlägget med Alt + Z och klicka sedan på den växelformade " Inställningar "-ikonet till höger på skärmen. Välj "Överlägg" i menyn som visas.

Välj "Överblick över statusindikatorn" och klicka på "Av". Ikonerna längst ner till höger på skärmen kommer omedelbart att försvinna, även om du har Instant Replay eller en annan GeForce Experience-inspelningsfunktion aktiverad.

Du kan nu spela spel utan de alltid ikoner på skärmen.


Så här aktiverar du tvåfaktorautentisering på ditt nästkonto

Så här aktiverar du tvåfaktorautentisering på ditt nästkonto

Om du ska sätta en internetansluten termostat i ditt hus bor du göra allt du kan för att hålla det säkert. Så här aktiverar du tvåfaktorsautentisering på ditt Nest-konto för att hjälpa till att motverka angripare. RELATERAD: Vad är tvåfaktorautentisering och varför behöver jag det? Såsom vi har förklarat tidigare, två -faktorautentisering innebär att du använder något som du vet - som ett lösenord - och något du har - som din telefon - för att logga in på ett konto.

(how-top)

Så här hittar du bruksanvisningen för nästan vilken enhet som helst Online

Så här hittar du bruksanvisningen för nästan vilken enhet som helst Online

Oddsen är att du har förlorat några instruktionsmanualer genom åren. Kanske ligger de i en låda någonstans eller för länge sen hamnade i en papperskorgen. Lyckligtvis behöver du inte skicka in för en ersättare - många av dessa handböcker finns tillgängliga online. Du måste bara hitta dem. Enhetsproducenter släpper ofta manualer genom sina webbplatser - ibland läsbara online, ibland nedladdningsbara som PDF.

(how-top)