sv.phhsnews.com


sv.phhsnews.com / Din Mac spårar din plats i High Sierra, här är varför (och hur du inaktiverar det).

Din Mac spårar din plats i High Sierra, här är varför (och hur du inaktiverar det).


Du märkte förmodligen inte, men MacOS High Sierra håller en kontinuerlig lista över återkommande platser. Funktionen heter Significant Locations, och enligt Apple används av Kartor, Kalender och Foton för att "tillhandahålla användbar platsrelaterad information."

RELATERAD: Vad är nytt i MacOS 10.13 High Sierra, tillgängligt nu

Den här platsinformationen är lokalt krypterad och delas inte med Apple, men du kanske vill granska, ta bort och till och med inaktivera funktionen. Och du kan, men det är lite begravd.

Först öppna Systeminställningar och gå sedan till Säkerhet och sekretess.

Gå till fliken "Sekretess". Klicka på låset längst ner till vänster och ange ditt lösenord. Se till att alternativet "Platstjänster" är markerat i den vänstra panelen och rulla sedan till höger på panelen tills du ser "System Services." Klicka på knappen "Detaljer".

Här visas en lista över operativsystemfunktioner som kan använda din plats, inklusive funktionen New Significant Locations. Du kan inaktivera funktionen genom att avmarkera, men för att se de lagrade platserna måste du klicka på knappen "Detaljer". Som vi sa: det här är lite begravd.

Klicka på knappen och du får se en lista över städer du har använt din bärbara dator för nyligen. expandera dessa städer och du kommer att se specifika platser. För mig identifierade funktionen mitt hus i Hillsboro, Oregon och huset i Kalifornien jag tillbringade en vecka på jobbet. Det går inte att ta bort enskilda platser, men du kan klicka på "Rensa historik" -knappen för att torka allt.

Det verkar som om macOS inte använder mycket av denna information, men det är lätt att föreställa sig saker som Siri rekommenderar när man ska lämna arbete baserat på din rutin. Det är potentiellt coolt, men vissa användare kanske vill avaktivera det. Lyckligtvis ger Apple dig valet.


Vad är det nya arkivfunktionen i Google Foton?

Vad är det nya arkivfunktionen i Google Foton?

Om du är en Google Photos-användare kan du ha sett en ny funktion som heter "Arkiv" visas i appens sidofält . Om inte, stressa inte - det rullar just nu ut och inte alla har det än. Eftersom det är nytt ser du en snabb blick på vad det är, varför du vill ha det och hur du använder det. RELATERADE: 18 saker du kanske inte har kända Google-foton kan göra Kort sagt är ett sätt att hålla dina foton mer organiserad - det är verkligen inte så annorlunda än att arkivera e-postmeddelanden i Gmail.

(how-top)

Vad är en färgprofil?

Vad är en färgprofil?

Färgprofiler definierar färgerna vi tar med våra kameror och ser på våra skärmar. De kontrollerar vilka färger som används och hjälper till att skapa enhetlighet mellan enheter. Färg är ett ganska komplext ämne när det gäller fotografering. Dina ögon kan se mycket mer färger än din kamera kan fånga eller din bildskärm (eller till och med en bit papper) kan visas.

(how-top)