sv.phhsnews.com


sv.phhsnews.com / ÄR platsmärkta foton verkligen en integritetskonsekvens?

ÄR platsmärkta foton verkligen en integritetskonsekvens?


När du tar ett foto med din smartphone (eller en modern digitalkamera) loggar den bildens GPS-koordinater och placerar den i bilden metadata eller EXIF. Så här kan telefonen visa en kartvy över ditt fotobibliotek.

Nu kan du naturligtvis vända på geotagning här är hur du gör det på iOS och Android-men spelar det verkligen roll? Det finns många skrämmande artiklar där ute och säger att världen kommer att hitta dina barn om du delar bilder av dem på sociala medier, men är det något för dem? Låt oss titta på några av de vanligaste metoderna för att dela foton och se.

Dela bilder direkt via e-post, textmeddelanden eller andra medel

Om du direkt delar en bildfil med någon innehåller du även de inbäddade metadata . Det betyder att om du skickar det till dem, skriver det till dem eller använder en delad mapp i en tjänst som Dropbox eller Google Drive, kommer de att ha GPS-koordinaterna där du tog det.

Det här låter läskigt men låt oss tillbaka saker upp. Hur många människor skickar du bilder till som inte redan vet var du bor? Större delen av tiden delar jag bilder med familj och vänner; Jag är säker på att du är också.

Om du skickar någon bilder från en bil eller spelkonsol som de överväger att köpa av dig, kan det vara lite annorlunda. I så fall går du direkt och tar bort metadata (här är hur du gör det på iOS och på Android) innan du skickar bilderna.

Ladda upp foton till Facebook

Om du tittar på metadata från en bild som du hämtar från Facebook ser du att det inte finns någon.

När någon säger "sociala medier", talar de nästan alltid om Facebook, och när det gäller Facebook är du säker på att ladda upp bilder med geotags. Under uppladdningsprocessen stripar Facbook alla metadata - inklusive platsen - från bilden, så ingen kan hämta den från din profil.

RELATERAD: Hur man gör det svårare för människor att hitta din Facebook-konto

Det här är inte att säga att du inte bör se till att ditt Facebook-konto är så privat som möjligt. Det betyder bara att dela ett foto inte kommer att berätta för alla var du bor.

Dela bilder på Instagram

Det är inte överraskande att Instagram, som det ägs av Facebook, behandlar bilder på samma sätt. När du laddar upp dem tas EXIF-data bort. Du kan välja att inkludera bildens plats på Instagram, men det dras inte från geotagdata. Istället använder den din telefon GPS för att hitta var du är nu och föreslår närliggande platser. (Det är därför som du delar ett foto senare, kommer det att föreslå din nuvarande plats, inte i närheten av var bilden togs.)

Dela bilder på Twitter

Twitter, som Facebook och Instagram, remsor alla EXIF-data från de bilder du laddar upp med dina tweets. Ingen kommer att hitta din plats från dina foton där.

RELATED: Så här stänger du delningen av platsen på Twitters mobila apparater

Men Twitter har ett annat problem: du kan dela din exakta plats tillsammans med en Tweet . Bilden du bifogar kanske inte har ditt hem GPS-koordinater, men Tweet kan säkert. Som alltid är det ett sätt att stänga av det.

Dela bilder på Reddit och Imgur

Oavsett om du använder Reddits egen bilduppladdningsfunktion eller den populära tredjeparts bildvärden Imgur, är resultatet detsamma som med Andra sociala nätverk: EXIF-data, inklusive geotags, avlägsnas när du laddar upp dem. Det är inte att säga att du inte hittar bilder med EXIF-data på Reddit; Om någon postar en länk till en bild som är värd av en tjänst som håller geotags eller värdar sina egna bilder kommer det att vara där, men det betyder att det är mycket osannolikt att du oavsiktligt delar ett foto med EXIF-data intakt.

Delning Bilder på Flickr och 500px

De enda stora sociala nätverk som inte automatiskt tar bort platsdata när du laddar upp bilder är de som verkligen är avsedda för fotografering, som Flickr och 500px. För dessa platser är metadata som kamera, lins, slutartid och bländare en viktig del av konversationen runt bilderna.

Nu behöver du inte dela geotagdata båda sidorna ger dig möjlighet att utesluta det när du laddar upp dina foton. Det är bara att det inte kommer att tas bort automatiskt.


RELATERADE: Förstår du hur mycket du delar din plats?

Geotags är verkligen inte den skrämmande sak som de ibland visas som. Det är högst osannolikt att du av misstag delar din plats bara med ett foto. Det är bäst att inte publicera privat information offentligt på sociala medier, men du kan komma undan med att dela de flesta bilder helt säkert. Visst, du kan ta bort det innan du skickar in, om du vill ha det bättre, än synd, men för det mesta kommer det nog inte att göra något.

Och om du vill vara säker kan du alltid ladda ner några bilder från ett socialt nätverk du är orolig för och kolla in EXIF-data. Om det finns några geotags ser du dem.


Så här använder du, anpassar eller inaktiverar AutoComplete i LibreOffice Writer

Så här använder du, anpassar eller inaktiverar AutoComplete i LibreOffice Writer

LibreOffice Writer-buntar i ett kostnadsfritt, automatiskt slutfört system, som liknar det som du förmodligen är bekant med på smarttelefonens tangentbord. Men LibreOffices är mycket kraftfullare och mycket mer anpassningsbara - du kan mer eller mindre berätta exakt vilka ord du vill slutföra automatiskt, och vilka du inte gör.

(how-top)

Så här pausar du automatiskt din musik när andra låter börjar spela

Så här pausar du automatiskt din musik när andra låter börjar spela

Du lyssnar på musik, men då klickar du på en video. Nu spelar båda sakerna på en gång, och du måste pausa din musik manuellt som om det är mörka åldrar. Det måste vara ett bättre sätt. Och det finns. Mute.fm för Windows och Bakgrund Musik för MacOS är två program som kan pausa din musik varje gång ett annat program börjar göra ljud.

(how-top)