sv.phhsnews.com


sv.phhsnews.com / Kan andra människor se de tweets jag har gillat?

Kan andra människor se de tweets jag har gillat?


Du kanske tror att Retweets är offentliga och tycker om privata. Det här är meningsfullt, på något sätt: Allt du Retweet är omedelbart drivit till dina följare, och Twitter klargör inte alls vad som händer när du gillar en tweet.

Men dina gillar är inte privata. Den som vill kunna rulla igenom allt du någonsin har velat, och Twitter kan bestämma att peka ut dem till dina anhängare. Låt oss gå över vad som händer när du gillar en tweet.

Först och främst finns meddelandena. När du gillar en tweet kommer den person som skrev den att få reda på omedelbart tack vare en anmälan som den här:

Alla som nämns i en tweet kommer också att se en anmälan. I vissa fall, om du gillade en Retweet, kommer den person som retweetade den ursprungliga tweeten också att se en anmälan.

Så det är första sättet att dina gillar inte är privata: alla som är involverade i tweeten kommer att se att du gillade Det. Det betyder att det är nog inte en bra idé att rulla tillbaka tio år i någons tidslinje och slå "Like" -knappen: de kommer att veta, och det kommer att krypa ut dem. (Om du faktiskt försöker krypa någon ut, rekommenderar jag dig att kolla in Twitters avancerade sökning och hitta de verkligt gamla tweetsna.)

Dessutom kan folk se dina Likes från din profilsida. Det finns en "Likes" -flik där, som alla kan klicka för att se varje enskild tweet du har velat.

Det är rätt: alla som vill kunna bläddra igenom varje tweet du någonsin har gillat. Den här obetydliga funktionen har bränt mer än några politiker, filmstjärnor och professionella idrottare, så om du är en offentlig person, var medveten om det och överväga att vara försiktig med vad du vill.

Och det blir sämre. Du vet hur Twitter fortsätter att plåga dig med orelaterade anmälningar? Ibland pekar dessa meddelanden på en tweet som liknar flera personer du har följt, vilket betyder att dina anhängare kan få reda på en tweet som du gillade på det här sättet. Och funktionen "Bästa tweets" högst upp på tidslinjen kan också peka på saker du har tyckt om dina följare. Den pågående Facebook-bekräftelsen av Twitter innebär att dina gillar bara kan bli mindre privata över tiden.

Finns det något sätt att dölja allt detta? Du kan göra ditt Twitter-konto privat, eller du kan bara sluta tycka om saker. Det finns verkligen inga bättre val än det, så kanske bara var försiktig med vad du vill.


Så här slutar du Spotify från att spela upp musik efter att du har avslutat en spellista eller ett album

Så här slutar du Spotify från att spela upp musik efter att du har avslutat en spellista eller ett album

Som standard, när Spotify når slutet av låten, album, artist eller spellista du lyssnar på till, det spelar automatiskt liknande låtar med sin Radio-funktion. Du kan se på skärmdumpen nedan att jag lyssnade på REMs Bad Day , och sedan var nästa sak en Song Radio för Bad Day . RELATED: Spotify's Daily Mixes är de bästa autoklipporna ännu Spotify är normalt ganska bra för att plocka ut musik du gillar, men det finns många gånger du inte vill ha Spotify för att bara fortsätta kasta ut låtar .

(how-top)

Inaktivera meddelandet

Inaktivera meddelandet "Visas över andra Apps" på Android Oreo

Tillbaka i Android Marshmallow introducerade Google en funktion som tillåter att appar visas på toppen av andra appar. Saker som Facebook Messenger och Twilight utnyttjar denna funktion för att kunna köra i huvudsak på skärmen samtidigt som andra förgrundsapplikationer. RELATED: Så här åtgärdar du "Skärmöverlagringsdetekterat" fel på Android Men det presenterade ett problem i sig: vissa appar skulle inte springa när något körde ovanpå dem - till exempel Waze.

(how-top)