sv.phhsnews.com


sv.phhsnews.com / Så här tillåter du en vanlig Windows 10-användare att ändra tid och datum

Så här tillåter du en vanlig Windows 10-användare att ändra tid och datum


Som standard kan bara användare med administratörsrättigheter i Windows 10 ändra inställningar för tid och datum. Om du använder Windows 10 Professional eller Enterprise-upplagan kan du dock använda Grupprincip för att tillåta standardanvändare att ändra tid och datum. Så här gör du det.

RELATED: Så här tillåter du en vanlig Windows 10-användare att ändra tid och datum

Om du använder Windows Pro eller Enterprise, är du bra att gå. Varna för att grupppolicy är ett ganska kraftfullt verktyg, så om du aldrig använt det tidigare är det värt att ta lite tid att lära dig vad det kan göra. Om du är på ett företagsnätverk, gör alla också en tjänst och kontrollera med din administratör först. Om din arbetsdator är en del av en domän är det troligt att det ingår i en domängruppspolicy som ändå kommer att ersätta den lokala grupppolitiken.

Först, logga in med ett administrativt konto och öppna grupprincipredigeraren genom att slå Börja med att skriva "gpedit.msc" och tryck sedan på Enter. I fönstret Grupprincip, i den vänstra rutan, borra ner till Datorkonfiguration> Windows Inställningar> Säkerhetsinställningar> Lokala policyer> Användarrättighetsuppdrag. Till höger hittar du alternativet "Ändra systemtid" och dubbelklickar på det.

På fliken "Lokal säkerhetsinställning" i egenskapsfönstret som dyker upp noteras det som standard att endast grupperna Administratörer och LOKAL SERVICE är för närvarande listade som tillstånd. Klicka på "Lägg till användare eller grupp".

Som standard innehåller Windows inte gruppnamn när du utför en sökning, så du måste aktivera det först. Klicka på "Objekttyper" -knappen.

Markera kryssrutan Grupper i rutan Grupper för att aktivera det och klicka sedan på OK.

Skriv "Användare" i rutan "Ange objektnamnen och välj" klicka sedan på "Kontrollera namn" -knappen. Windows kontrollerar mot användbara namn och fyller sedan i rutan med gruppens fulla namn ( Användare). När det är klart, klicka på OK.

Tillbaka i egenskapsfönstret för systemets tidsinställning kan du se att användargruppen nu har lagts till i behörighetslistan. Klicka på OK för att tillämpa inställningarna och återvända till grupprincipredigeraren.

Och det är allt som händer. Du kan nu avsluta grupprincipredigeraren. För att testa de nya inställningarna loggar du bara in med ett standard användarkonto och försöker ändra tid eller datum. Och om du ändrar dig och vill förhindra att vanliga användare ändrar tid och datum, använd bara grupprincipredigeraren för att återgå till den inställningen och ta bort användargruppen från behörighetslistan.


Hur man hittar och tar bort duplicerade filer på Linux

Hur man hittar och tar bort duplicerade filer på Linux

Oavsett om du använder Linux på skrivbordet eller på en server, finns det bra verktyg som kommer att skanna ditt system för dubbla filer och hjälpa dig att ta bort dem att frigöra utrymme. Fasta grafiska och kommandoradsgränssnitt är båda tillgängliga. Duplikatfiler är ett onödigt slöseri med diskutrymme.

(how-to)

Hur man undviker att automatiskt lägga till genvägar till startskärmen för installerade appar i Android

Hur man undviker att automatiskt lägga till genvägar till startskärmen för installerade appar i Android

När du installerar en app i Google Play Butik läggs en genväg automatiskt till startskärmen. Detta kan vara användbart, vilket gör det lättare att hitta appen när den är installerad. Du kanske inte vill att nya genvägar ska läggas till på startskärmen. Om du inte vill att genvägar automatiskt läggs till på startskärmen kan du ändra en inställning i Play Butik för att stänga av den här funktionen.

(how-to)