sv.phhsnews.com


sv.phhsnews.com / Så här uppdaterar du en delad fil i Google Drive utan att ändra den delaktiga länken

Så här uppdaterar du en delad fil i Google Drive utan att ändra den delaktiga länken


När du laddar upp en ny version av en delad fil till Google Drive, kommer den gamla filen inte att ersättas, eftersom Google Drive kan du ha flera filer med samma namn. Det betyder att den nyligen uppladdade filen kommer att ha en annan delbar länk, vilket är ett krångel om du vill att samma personer ska kunna komma åt det.

Det finns emellertid ett enkelt sätt att behålla samma länk för den delade filen . Logga in på ditt Google Drive-konto i en webbläsare. Hitta filen du vill uppdatera, högerklicka på den och välj "Hantera versioner".

I dialogrutan Hantera versioner klickar du på "Ladda upp ny version".

Navigera till platsen för filen du vill ladda upp, välj det och klicka på "Öppna".

Varje version av filen finns listad i dialogrutan Hantera versioner, filen som du just uppladdat är märkt som den aktuella versionen. Detta är en annan praktisk funktion i Hantera versioner. Det låter dig komma åt tidigare versioner av filer och ladda ner dem, välja att behålla dem för alltid eller radera dem. Klicka på "Stäng".

Observera att det fortfarande finns en kopia av filen i ditt Google Drive-konto. När du högerklickar på filen och väljer "Hämta delbar länk" ...

... kommer länken i dialogrutan Länkdelning att vara samma länk som den ursprungliga delbara länken.

RELATERAD: Hur Synkronisera din stationära dator med Google Drive (och Google Foton)

Funktionen Hantera versioner är endast tillgänglig när du öppnar ditt Google Drive-konto i en webbläsare. Om du arbetar på en delad fil direkt i mappen Google Drive på din dator med Google Drive-appen, ändras filen även i ditt Google Drive-konto online utan att behöva ladda upp det igen. Så, du behöver inte använda funktionen Hantera versioner. Men den här funktionen är praktisk om du arbetar på en fil offline och sedan vill ladda upp den och ersätta den gamla versionen utan att förlora den ursprungliga delbara länken.


Så här återställer du ditt Windows 10-konto till en lokalt (efter att Windows Store har tagit det)

Så här återställer du ditt Windows 10-konto till en lokalt (efter att Windows Store har tagit det)

Om ditt Windows 10 användarkonto är ett Microsoft-konto (av ditt val eller för att du fick , på ett eller annat sätt, roped in i det) är det lätt att återgå tillbaka till ett lokalt konto om du vet var du ska titta. Läs vidare när vi visar dig hur. Varför vill jag göra detta? Medan det finns fördelar att använda ett Microsoft-konto som din inloggning (till exempel synkronisering av filer och webbläsarhistorik) föredrar många människor att ha deras Windows-inloggning är en helt separat upplevelse och enhet från alla onlinekonton som de kan ha (Microsoft-konton ingår).

(how-to)

Så här hittar du vilka appar som använder upp lagring på din Apple Watch

Så här hittar du vilka appar som använder upp lagring på din Apple Watch

Din Apple Watch har totalt 8 GB lagringsutrymme på den med cirka 5,6 GB användbar plats för appar, musik och foton. Om du börjar rinna ut ur rummet kan du enkelt se vilka appar som tar upp det maximala utrymmet. Kontrollera att användarutrymmet för hemutrymmet är aktiverat och kontrollera att startskärmen på telefonen är aktiv och klicka på appen "Watch" Se till att skärmen "My Watch" är aktiv.

(how-to)