sv.phhsnews.com


sv.phhsnews.com / Vad är USB-debugging, och är det säkert att lämna det aktiverat på Android?

Vad är USB-debugging, och är det säkert att lämna det aktiverat på Android?


Om du någonsin har försökt göra något avancerat på din Android-telefon har du säkert hört (eller läs) termen "USB-debugging". Det här är ett vanligt använd alternativ som är undanstoppat under Android-menyn Utvecklaralternativ, men det är fortfarande något som många användare aktiverar utan att ge det en andra tanke - och utan att veta vad det egentligen gör.

Om du någonsin varit tvungen att använda ADB (Android Debugging Bridge) för att göra saker som att flasha en fabriksbild på en Nexus-enhet eller rotera en enhet, har du redan använt USB Debugging, oavsett om du insåg det eller inte.

Kort sagt, USB-felsökning är ett sätt för en Android-enhet att kommunicera med Android SDK (Software Developer Kit) via en USB-anslutning. Det gör det möjligt för en Android-enhet att ta emot kommandon, filer och liknande från datorn, och låter datorn dra viktiga uppgifter som loggfiler från Android-enheten. Och allt du behöver göra är att kryssa en knapp för att få det att hända. Snyggt, rätt?

Allting har naturligtvis en nackdel, och för USB-felsökning är det säkerhet. I grund och botten lämnar USB-felsökning aktiverat, håller enheten exponerad när den är inkopplad via USB. Under mest omständigheter är det här inte ett problem - om du kopplar in telefonen till din dator eller om du vill använda felsökningsbron, är det meningsfullt att låta det vara aktivt hela tiden . Problemet kommer till spel om du behöver ansluta telefonen till en okänd USB-port, som en offentlig laddningsstation. I teorin om någon hade åtkomst till laddstationen kunde de använda USB-felsökning för att effektivt stjäla privat information från enheten eller trycka någon form av skadlig kod på den.

Den goda nyheten är att Google har en inbyggd säkerhet Net här: Per-PC-auktorisation för USB-debugging-åtkomst. När du kopplar Android-enheten till en ny dator kommer den att be dig att godkänna en USB-felsökningsanslutning. Om du nekar åtkomst öppnas aldrig anslutningen. Det är ett bra felsäkert, men användare som kanske inte vet vad det är kan bara godkänna anslutningen, allt som är en dålig sak.

RELATED: Fallet mot rötter: Varför Android-enheter kommer inte Rooted

Den andra sak att överväga är enhetssäkerhet om den går vilse eller blir stulen. Med USB-avstängning aktiverad kan eventuella felaktiga användare ha tillgång till allt på enheten - även om det har en skyddad låsskärm . Och om enheten är rotad kan du lika bra ge upp det: det finns verkligen inget att stoppa dem vid den tiden. I själva verket bör du noga försäkra dig om att du har Android Enhetshanteraren installerad på varje enhet du äger, på det sättet om den går vilse eller stulen kan du avlägsna dina data på ett avstånd.

Ärligt, om du inte är en utvecklare, behöver förmodligen inte lämna USB-debugging aktiverat hela tiden. Aktivera det när du behöver använda det och avaktivera det när du är klar. Det är det säkraste sättet att hantera det. Visst, det är lite obekväma. men det är värt avvägningen.


Hur slutar du Windows 10 från att berätta för dina Xbox-vänner Vilka spel du spelar

Hur slutar du Windows 10 från att berätta för dina Xbox-vänner Vilka spel du spelar

Windows 10 årsjubileumsuppdatering erbjuder nya "spelnav" för PC-spel i Xbox-appen. Dina vänner på Xbox Live kommer nu att kunna se när du spelar ett PC-spel och vilka PC-spel du nyligen spelat. Om du vill behålla din spelaktivitet från din dator så kan dina Xbox-vänner " Alternativ One: Logga ut från Xbox-appen RELATERAD: De bästa Xbox-funktionerna i Windows 10 (även om du inte äger en Xbox) Den här funktionen är en del av Xbox-appen i Windows 10.

(how-to)

Så här döljer du känsliga meddelanden på din Android-låsskärm

Så här döljer du känsliga meddelanden på din Android-låsskärm

När Google meddelade Android-låsskärmen var det en spelväxlare. Omedelbar tillgång till viktiga och relevanta data är en av de saker som gör smartphones så vanliga och koppling i våra liv. Men när de uppgifterna är personliga vill du inte att det visas på din låsskärm för att någon ska se över och se.

(how-to)