sv.phhsnews.com


sv.phhsnews.com / ÄNdra datorns namn i Windows 7, 8 eller 10

ÄNdra datorns namn i Windows 7, 8 eller 10


Om du någonsin har köpt en ny dator med Windows som redan installerats kan du vara irriterad av datorns standardnamn. Eller kanske är du bara redo för en förändring. Så här byter du om datorn till vad som helst du vill.

Ändra datorns namn innebär att du besöker "System Properties" -fönstret. Börja med Windows 7, det är lite svårare att komma till, men här finns flera rutter du kan ta:

  • Skriv "sysdm.cpl" i Start-menyn sökrutan eller rutan Kör.
  • Gå till Kontrollpanelen> System och säkerhet> System och klicka sedan på länken Avancerad systeminställning.
  • Högerklicka på "Dator" på Start-menyn i Windows 7 och klicka sedan på länken "Avancerade systeminställningar".

Vi ska gå med det enklaste sättet. Hit Start, skriv "sysdm.cpl" och klicka sedan på "sysdm.cpl" posten.

I fönstret "System Properties", klicka på "Ändra" på fliken "Datornamn".

RELATERAT: Grundläggande begrepp i nätverksdelning

I fönstret "Datornamn / Domänförändringar" skriver du in det nya namnet för din dator i rutan "Datornamn". Om du har flera Windows-datorer på ditt lokala nätverk kan du eventuellt ändra arbetsgruppens namn medan du är här. När du är klar klickar du på knappen "OK".

Windows måste nu startas om, så spara alla filer du har öppnat och klicka sedan på "OK".

När en gång Windows startas, kommer din dator att ha dess nya namn.


Så här kör du samma app i flera Windows på Android Nougat

Så här kör du samma app i flera Windows på Android Nougat

Med Android Nougat släppte Google en ofta efterfrågad funktion: möjligheten att köra två fönster bredvid varandra. Istället för någon form av janky lösningen som Samsung eller LG: s lösningar, som bara tillåter vissa appar att fungera i ett flervinsscenario, bakas den här i Android. Det betyder att det fungerar för i huvudsak alla appar, hela tiden.

(how-top)

Så här konfigurerar du nätverksfildelning på macOS, utan att dela ditt användarnamn och lösenord.

Så här konfigurerar du nätverksfildelning på macOS, utan att dela ditt användarnamn och lösenord.

Dela filer över nätverket är praktiskt men inte utan risker. Om du lämnar behörigheter öppna kan alla på nätverket se alla dina filer, vilket inte är idealiskt för stora nätverk. Men om du låser saker ner måste du dela Mac-användarkontot med alla som behöver tillgång till filerna. Det är inte idealiskt för alla orsaker.

(how-top)