sv.phhsnews.com


sv.phhsnews.com / Hur man blockerar någon på WhatsApp

Hur man blockerar någon på WhatsApp


WhatsApp är en bra tjänst, men alla med ditt telefonnummer kan meddela dig genom det. Om du vill stoppa en viss spambot eller en tidigare vän från att kontakta dig, gör så här.

Vad gör ett block?

När du blockerar någon i WhatsApp:

  • Meddelanden som de skickar till dig kommer inte att
  • De kommer att se att meddelanden inte levereras, men vet inte varför.
  • De kan inte längre se din senast och online-information.
  • Meddelanden som de har skickat dig kommer inte att
  • Meddelandet du har skickat dem kommer inte att raderas.
  • Du kommer inte att tas bort som en kontakt på deras telefon.
  • De kommer inte att tas bort som en kontakt på din telefon.

Om Det låter som vad du vill ha, läs vidare.

Så här blockerar du någon på WhatsApp

Om du vill blockera någon på WhatsApp för iOS, gå till din chatt med dem och tryck på deras namn längst upp.

Bläddra ner och knacka på Blockera den här kontakten. Tryck på Blockera igen för att bekräfta att du vill blockera dem.

Du kan också gå till Inställningar> Konto> Sekretess> Blockerat.

Här visas en lista över alla dina blockerade kontakter. Tryck på Lägg till ny och sök efter kontakten du vill blockera. Välj dem och de läggs till i din blockerade lista.

Om du vill blockera någon på WhatsApp for Android, gå till din chatt med dem och tryck på de tre prickarna i det övre högra hörnet. Tryck på Block och bekräfta det. De kommer nu att blockeras.

Alternativt kan du gå till Inställningar> Konto> Sekretess> Blockerade kontakter, tryck på tilläggsknappen och söka efter kontakten som du vill blockera.

Hur man avblocker någon på WhatsApp

Det finns några sätt att avblockera någon på WhatsApp. Om du försöker skicka ett blockerat kontakt ett meddelande, blir du uppmanad att avblockera dem. Tryck på Unblock för att göra det.

Du kan också vända processen som du brukade blockera. Gå till din chatt med personen du vill blockera. På IOS pekar du på deras namn, bläddrar ner och trycker på Avmarkera den här kontakten. På Android trycker du på de tre punkterna och sedan Unblock.

Slutligen kan du gå till skärmen Blockerade kontakter. På IOS trycker du på Redigera, sedan på den röda cirkeln och sedan Unblock.

På Android trycker du på eller knackar på och håller namnet på den kontakt du vill avblockera och knackar på Unblock i popupmenyn.


ÄR det säkert att ta bort USB-enheter när en dator sover?

ÄR det säkert att ta bort USB-enheter när en dator sover?

Vi har alla hört förmaningen om att säkert ta bort USB-enheter när vi är färdiga med dem, men om ett operativsystem är avstängt och du bestämmer dig för att helt enkelt koppla ur USB-enheten då och då ändå? Dagens SuperUser Q & A-post har svaret på en nyfiken läsarens fråga. Dagens Frågor och svar sessions kommer till vår tjänst med SuperUser-en indelning av Stack Exchange, en community-driven gruppering av Q & A-webbplatser.

(how-top)

Så här säkerhetskopierar du och återställer din Synology NAS-konfiguration

Så här säkerhetskopierar du och återställer din Synology NAS-konfiguration

Du har spenderat mycket tid på att konfigurera din Synology NAS för att vara perfekt. Så ta tid att regelbundet säkerhetskopiera din konfigurationsfil för att hålla alla dina inställningar säkra och ljuka. Såsom du kan säkerhetskopiera konfigurationsinställningarna för andra enheter i ditt hem (som konfigurationen hos många routrar, inklusive de som kör den populära öppen källkod DD-WRT), kan du också säkerhetskopiera konfigurationen för din Synology NAS, så om du vill återställa eller uppgradera kan du enkelt importera de flesta gamla inställningarna.

(how-top)